Saipem

Pozdrav.... Imam ponudu za posao PASSO and SWS and FJC fitter, na saipemu S7000... Moze mi netko malo detaljnije objasnit taj posao i o cemu se tu radi?
S obzirom da imam zavrsen elektrofakultet dal se ima sanse s vremenom prebacit iz tog welding dpta u electrical dpt

Ja bih bio vrlo zahvalan da netko napise ukoliko nadje/zna/radi tamo pa zna da Saipem treba entry levele. U kontaktu sam s par agentica i trazim redovito po netu sve nove poslove al eto, ako sam previdio ovako sta bio bih zahvalan kada bi netko napisao. tu ili pp, svejedno.

prije nekih dva-tri mj. su trebali za s10k i PN8 a sad vise nikako docekat priliku i ponudu.

Ja sa triba upast na drillship njihov 10000, pa na kraju nisam, ali vidim da sad imam vece sanse nego prije pozz
Preko GPS-a za rstb nude 95 eur dnevno i samo na brodu i ista je ponuda u kozulica,
po pricama kazu za dizalicare da je dobra lova a ostalo neznam

Ja sa triba upast na drillship njihov 10000, pa na kraju nisam, ali vidim da sad imam vece sanse nego prije pozz
Preko GPS-a za rstb nude 95 eur dnevno i samo na brodu i ista je ponuda u kozulica,
po pricama kazu za dizalicare da je dobra lova a ostalo neznam

nautica ja bi se na tvom mistu jos malo strpio na ams da se skupi iskustva,a poslin toga mos di os primat ce te svagdi :hihi

......ja sam isao direktno pitati ali ako ne znas nikoga da te preporuci nema sansi imaju puno upita...
isto tako nakon tjedan sta sam bio tamo poznanik je upao tamo u 2 dana bez iskustava jer je imao dobro poznanstvo sam mi je rekao..

Dva puta su me zvali na brod bez poznanstva bez veze..ali brate placa katastrofa

Ovisi da li je Saipem UK ili Natural Resources/GSP/Ably Resources koji rade za Saipem Italy...Zadnja tri placaju katastrofalno dok Saipem UK nudi dosta dobre place.

Samo za usporedbu sto je meni nudjeno pocetkom 2011 god...

Saipem Drill Ship - Angola - 3rd Engineer - 28/28 - 200 Euro per day (sramotno niski day rate za Drill Ship u Angoli)

Saipem 7000 - Heavy Lift Vessel - 3rd Engineer - 42/42 - 360 GBP per day

Odbio HLV jer se nismo nasli oko love...pregovarao i dosli do maximum 360 GBP per day.

Zadnja ponuda iz 6 mj 2014

1st Engineer - Semi Sub - Angola - 28/28 - 300 Euro per day...nisu se pomakli sa mrtve tocke u 3 godine

Last edited:
Ovisi da li je Saipem UK ili Natural Resources/GSP/Ably Resources koji rade za Saipem Italy...Zadnja tri placaju katastrofalno dok Saipem UK nudi dosta dobre place.

Samo za usporedbu sto je meni nudjeno pocetkom 2011 god...

Saipem Drill Ship - Angola - 3rd Engineer - 28/28 - 200 Euro per day (sramotno niski day rate za Drill Ship u Angoli)

Saipem 7000 - Heavy Lift Vessel - 3rd Engineer - 42/42 - 360 GBP per day

Odbio HLV jer se nismo nasli oko love...pregovarao i dosli do maximum 360 GBP per day.

Zadnja ponuda iz 6 mj 2014

1st Engineer - Semi Sub - Angola - 28/28 - 300 Euro per day...nisu se pomakli sa mrtve tocke u 3 godine

Poz Shark

Jel mozes molim te napisat mail adresu za aplicirat saipemu uk?

Iako je Saipem na dnu sta se tice drillinga ja neman sta lose rec. Cekali me 3 miseca, platili
BOSIET, H2S, Emcy Team member, offshore ljecnicki...

U isto vrime ima san ponudu od Nobla za jackup u nordu sa dosta losijim uvjetima i bez placanja
tecajeva. Ma da moran rec da nakon sto san prosa intervju za Noble prosljedili su me agenciji Redwawe
is Aberdeena koji se nisu bas proslavili sa svojom ponudom.
:uzdravlje

ja bi odma pristao za bilo koju samo da se krene, lako kasnije promijenit firmu. samo nikako da ispliva nesto :confused:
Ma je stari, ali ti drillovi su me prosli iman lipu placu..poziciju...tako da san razmislja iako bi ima brdo vise novaca ali i dosta sefova...diljenje kabina...sve ima svoje prednosti i mane a i svak gleda sto njemu vise pase...odi san brate na miru i kad bi minja eventualno na neki hevi lift ili rov i samo za seniora.

Poslali su mi ponudu za S7000 p.layer, prihvatia san i on mi je odgovoria kao hvala na prihvacanju, prosljeđen je tvoj CV i čim bude dobia povratnu informaciju javit če se. To je bilo u petak, jeli neko možda zna koliko bi moga čekat i jesan li blizu oltara ili ne baÅ¡ ?
Ugovor 56/28
Motorman: 2838 €
Nekakav overtime 11 € po satu
Radno vrime 12 hours.
Fala i pozdrav ekipi :-)

Last edited:
to ako ti je lipo objasnjeno sve znaci da si manje vise primljen, tako san ja pred 4 godine dobil sve detalje placa,overtajmi, rotacija, cekaju cv reviziju itd.cestitam, Ja nakon 4 godine neko vrijeme cu hladit jajca doma dok se ne oporavi offshore - unazad par mjeseci sve stalo

Saipem je dobar kad nemas nista drugo.Inace poznam ljude koji su bili po 4/5 godina tamo za upola manje dnevnice nego sto su dalje.Neznam zasto ljudi ostaju dugo na toj firmi.Meni su nudili 80 eur dnevnicu dok sam imao 150 eur pa sam ja pitao gosp da li bi ona prihvatila njihovu ponudu na mom mistu.

Back