Royal Caribbean

High Voltage: Ovdje je tema RCCL, pa necemo vise u OT, iako i oni imaju iste propulzije, pa znaju o cemu pricamo.
Pozdravi mi ekipu tamo (one koji me nisu zaboravili i koje ti jos nisi nokautirao).

Pozdrav svima.
Trebam savjet iskusnih. Prije dva miseca sam poslao mail za posao Elektr. Eng. na RCCL. Jutros sam dobia mail da im javim ako sam zainteresiran da se javim i da će mi poslat mailom 30-tak tehničkih pitanja koja moram riješit za tri sata. Ako uspješno riješim test onda ide telefonski intervju sa superintendantom. Također rekla da napisem kad sam available i imam li US vizu.
Ljudi moji, sad sam se pripa. Godinu dana tražim neki ukrcaj sa manjim ugovorom i sad me straj da ne propustim ovu priliku. Neman iskustva iz navigacije ali sam radia dosta godina u brodogradilištu (makinja) , a sad radim za jednu švedsko-hrvatsku firmu(hrvatsku po plaći).

Može li mi tko reći kakva su pitanja za test, šta pita na intervjuu, u kojem svojstvu bi me moglo ukrcat ( 2 ili 3 elect eng), kolika bi mogla bit plaća i ugovor???

Last edited:
Pozdrav svima.
Trebam savjet iskusnih. Prije dva miseca sam poslao mail za posao Elektr. Eng. na RCCL. Jutros sam dobia mail od Ole Morken-RCCL da im javim ako sam zainteresiran da se javim i da će mi poslat mailom 30-tak tehničkih pitanja koja moram riješit za tri sata. Ako uspješno riješim test onda ide telefonski intervju sa superintendantom. Također rekla da napisem kad sam available i imam li US vizu.
Ljudi moji, sad sam se pripa. Godinu dana tražim neki ukrcaj sa manjim ugovorom i sad me straj da ne propustim ovu priliku. Neman iskustva iz navigacije ali sam radia dosta godina u brodogradilištu (makinja) , a sad radim za jednu švedsko-hrvatsku firmu(hrvatsku po plaći).

Može li mi tko reći kakva su pitanja za test, šta pita na intervjuu, u kojem svojstvu bi me moglo ukrcat ( 2 ili 3 elect eng), kolika bi mogla bit plaća i ugovor???

Ajde ba'lan šta se imaš pripadat... kad ti pošalju ta pitanja - give me a call!
Idi ubij paru, kakvo pripadanje! Jozo bosanac se ukrcao na vrhunsku kompaniju jer je znao samo odgovor Yes... Yes! Ukrcao se za kormilara, na prvom isplovljavanju zapalo ga na timun, pita - "daj stari, pokaži mi malo kako ovo radi?"

Eno ga još tamo naviga, ne fali mu ništa,
a bogami ni kompaniji, jer se radi o izuzetno vrijednom pomorcu i pravom čovjeku.

!

Last edited:
Pozdrav svima.
Trebam savjet iskusnih. Prije dva miseca sam poslao mail za posao Elektr. Eng. na RCCL. Jutros sam dobia mail od Ole Morken-RCCL da im javim ako sam zainteresiran da se javim i da će mi poslat mailom 30-tak tehničkih pitanja koja moram rije??it za tri sata. Ako uspje??no rije??im test onda ide telefonski intervju sa superintendantom. Također rekla da napisem kad sam available i imam li US vizu.
Ljudi moji, sad sam se pripa. Godinu dana tra?žim neki ukrcaj sa manjim ugovorom i sad me straj da ne propustim ovu priliku. Neman iskustva iz navigacije ali sam radia dosta godina u brodogradili??tu (makinja) , a sad radim za jednu ??vedsko-hrvatsku firmu(hrvatsku po plaći).

Mo?že li mi tko reći kakva su pitanja za test, ??ta pita na intervjuu, u kojem svojstvu bi me moglo ukrcat ( 2 ili 3 elect eng), kolika bi mogla bit plaća i ugovor???

Zaboravia sam, zanima me i ??to bih radio kao 2nd ili 3rd struja?
Dajte ljudi, ima li tko iskustva sa Royalom!?

prvi ugovor ides za treceg placa ti je 7000 dolara,a drugi ugovor ides(ako te zovu opet),odmah za drugog za 10000 to ti je samo dok si na brodu

prvi ugovor ides za treceg placa ti je 7000 dolara,a drugi ugovor ides(ako te zovu opet),odmah za drugog za 10000 to ti je samo dok si na brodu

Kolike su ??anse da me opet zovu? Koliko ja mogu na to utjecat?
Nezgodno mi je ostavljat posao na kopnu ako bi ovaj na Royala bio u većoj mjeri nesiguran.
Ali tko ne riskira ne profitira.!??????

Ma uopce ne triba komentirat Edvina pogotovo sta iznosi netocne podatke, a nije vise na Royala,ali rece Dalmos ne koristimo ovaj forum za ovakve pizdar......Na Royalu sam jako dugo niti su najbolji niti najgori ali hrane moju familiju svih ovih godina,slazem se da ima glumaca na firmi ali na kojoj ih nema,da zavrsim nije najbolja firma ali ima i gorih.

Intervju ti je sa inspektorom Srajberom traje oko 20 minuta,pita te od najosnovnijih pa do high woltage uopceno,ne znam pitanja iz prve ruke ali su mi kolege na brodu rekle,ako te prime ides za 3rd Elec,eng i ako si dobar relativno brzo ides za 2nd elec,eng.

Intervju ti je sa inspektorom Srajberom traje oko 20 minuta,pita te od najosnovnijih pa do high woltage uopceno,ne znam pitanja iz prve ruke ali su mi kolege na brodu rekle,ako te prime ides za 3rd Elec,eng i ako si dobar relativno brzo ides za 2nd elec,eng.

Zna?? koga da nije pro??ao intervju?

Te telefonske interviewe je izmislia jedan nas bolesnik,a ja san osobno vidia da dolaze Rusi koji neznaju beknit engleski za duty elektricara odma pa ko je tu lud?

Meni je kad san isa na NCL ija telefonski interwju a posli da bih se ukrcao san isao u Svedsku ( Halmstad) na psiho test za Svedske vojne pilote jer takvi je bia rezim za ukrcat se na NCL. Ali brzo je to pribaceno u Ameriku jer je test bio stvarno tezak. ( ja san ga prosao) a sad ukrcaju bez ikakvih ti psiho testova. Znaci da fali ljudi i krca se sakom i kapom. Mislim da se netribas bojati na telefonskom intervju jer ako budes siguran u sebe i ne budes mucao bice sve 5. PA zamisli s kakvim su oni sv svjetskim ''debilima'' pricali. Stoga samo hrabro i viruj u sebe i ne boj se.

KAd san bija na intervjuu u za Princess cruise line ( medu prvih 11 Hrvata za tu firmu) i kad me Englez pitao zasto san dosao ja san mu ni manje ni vise nego rekao da san dosao viditi sta oni znaju :) i na kraju san prosao bez beda.
Jedan tip je usrid testa glumia da ga boli zub da se nemoze skoncentrirati pa su mu rekli da je pao. Stoga smao budi jak i viruj u sebe.

Sritno

Evo cili vikend ponavljam teoriju , da se malo prisjetim. Test bi treba bit u sridu ujutro pa iman jos vrimena ponovit.
A u sridu mi je popodne i ispit na faksu, treca godina po bolonji-razlikovni studij, tj. ko je diplomira visu po starom programu, a zeli b.sc. degree mora polozit razlikovni studij, cca. 15 ispita. Ludilo!

Kako je s internetom na Royala?

[QUOTE=toma;

Imas internet u internet caffeu tj crew area a imas na nekim brodima tj vecini i u kabini. Mislim da officiri imaju mukte u kabini ali ne na svi brodima.

toma moj,

ma nemoras se puno sekirat jer na royala ima takvih neznalica da nekad neznas ko je tu lud, ali dobro, zbog sebe, ponovi teoriju sta vise mos, iz prve ruke ti tvrdin da ce te oni uzest samo onda kad in budes triba bez obzira na tvoje znanje, traze oni i ovo i ono a kad dodes tamo vidit ces kakvih strojara i elektricara tamo ima o palubi da ne govorin, prije 6 miseci su dali otkaz jedno 50 elektricara i to ljudi koji su bili po 10 god na firimi asad opet traze elektricare, nikome nije to jasno ali eto.
Zelin ti svu sricu ako te uzmu pripremi se 12 ura na dan radit minimalno, liftovi, fire alarmi, oprema po hotelu jer su ukinuli facility elektircara pa sve moraju radit ovi nasi iz makine itd. Uglavnom nasi elektricari a ima ih puno na RCI su svi zadovoljni i drze tamo posal jer bolje mogu nac samo na nekakvom offshru ili platformama.
Zivili mi, veliki pozdrav i samo bez ikakve treme i straja jer ti sta vas ispituju znaju manje od vas.

Hvala vam svima na podrsci i savjetima!

Nije mi jasno zasto traze ljude a prije 6 miseci otpustili 50 njih?
To mi totalno nije jasno. Jesu to elektricari iz makinje ili facility?
Di su svi ti ljudi sad?

Last edited:
A toma moj,
elektricari su trazili da imaju placu i status ka i strojari znaci 2nd elect. kam i 2nd eng. i onda je firma rekla ok, jedan elektricar doma sa svakog broda i onda cemo van dignit placu, i stvarno poslali su doma vecinon ljude iz facilitya ali i neke iz makine, tako da sta se tice place elektircari su zadovoljni ali malo vise posla nego prije, isto tako firma profitira jer su otpustili 2nd elektricare a zaposljavaju 3rd elektricare pa eto nije to nikome bas jasno ali tako ti je sve na RCi, bez puno logike.

zivili mi ako vas ta zanima slobodno pitajte...

Back