Royal Caribbean

U mom slucaju mogu rec sve najgore zato se vise i ne mislin vratit,a svakako preporucujen da se proba pada se vidi pase li ili ne.

O Royalu

O Royalu

Ja na Royala znan puno ljudi jer san i ja u toj bransi. Dosta je striktno i ko je proba Princess a pogotovo Carnival uvik zali za njima. Stvar je u tome sta na Royala kao i na NCL-a (koji je jos rigorozniji) ugovori su mali i koliko si doma toliko i na brodu a to je 10-10 tjedana. Dok na Carnivala i Princezama je 4-2 miseca ali razlika najveca je sta na Princezama i pogotovo Carnivalu je zivot sto na sat. Od zena, pica, izlaska i rada koji je dosta manji . Tj zivot kao zivot je neizmjerno puta bolji na CCL i PCL nego na RCCL ili NCL. Stoga ko je covik od posla i profesionalnosti i dosa je samo radi zarade taj je za NCL ili RCCL a ko se voli i provest i uzivat malo ( citaj puno) taj je za CCL ili PCL. I stoga mislin da ces se ti zbog toga vratit na CCL. Dok san ja bija na PCL i sad san na NCL ali ja posao drzim jedinim prioritetom i ugovor mi je dobar da me zena i dica pamte pa zato ja glas dajem za RCCL naprotiv CCL. :)

Ne nema nikakve veze sa ?životom i provodom,dapace vjerule li neko ili ne u 4 godine na CCL nisam bio ni na jednom pariju a vani san iso samo u americi za kupit poklone zeni i djeci tako da je to meni potpuno nevazno.Sistem rada je ono sto me muci a ne ni kolicina ni tezina.Na mom brodu ,tj na onom na kojem sam i bio mazacima su ukinuti prekovremeni tako da kad zavrsi gvardija on u krevet a ti rođo deri do sljedece gvardije,pitas za savjet ili misljenje i samo dobijes odgovor ,ma napravi kako znas ja sam to davno radio pa sam zaboravio itd.Bili su norve?žani i setali se u klompama sad su juniori i capi pa pricaju kako su se oni naradili i ostale nebuloze.Brod star niti 10 god a raspada se nema mehanicara tokara cjevara rezu se ljudi na u??trb bonusa za glavonje a polovica ih ne zna razliku izmedu 2 i 4 taktnog motora.Za bo?žic i novu godinu i?življavanje sa drilovima i treninzima.Nema ni malo ljudskosti.Ako već moran navigat do penzije onda cu rađe tamo di mi kosa neće sijedit i da ne moram pit apaurine ali opet kazem to je moje misljenje i iskustvo nista drugo.Svakom ko moze preporucam da proba pa da vidi.

Ne nema nikakve veze sa ?životom i provodom,dapace vjerule li neko ili ne u 4 godine na CCL nisam bio ni na jednom pariju a vani san iso samo u americi za kupit poklone zeni i djeci tako da je to meni potpuno nevazno.Sistem rada je ono sto me muci a ne ni kolicina ni tezina.Na mom brodu ,tj na onom na kojem sam i bio mazacima su ukinuti prekovremeni tako da kad zavrsi gvardija on u krevet a ti rođo deri do sljedece gvardije,pitas za savjet ili misljenje i samo dobijes odgovor ,ma napravi kako znas ja sam to davno radio pa sam zaboravio itd.Bili su norve?žani i setali se u klompama sad su juniori i capi pa pricaju kako su se oni naradili i ostale nebuloze.Brod star niti 10 god a raspada se nema mehanicara tokara cjevara rezu se ljudi na u??trb bonusa za glavonje a polovica ih ne zna razliku izmedu 2 i 4 taktnog motora.Za bo?žic i novu godinu i?življavanje sa drilovima i treninzima.Nema ni malo ljudskosti.Ako već moran navigat do penzije onda cu rađe tamo di mi kosa neće sijedit i da ne moram pit apaurine ali opet kazem to je moje misljenje i iskustvo nista drugo.Svakom ko moze preporucam da proba pa da vidi.

Stari ja navigan s Norvezinima i Svedima i zajebancija je do jaja. Nikad nije bilo niti jednog povisivanja glasa NIKAD. Dok s Talijanima je dernjava svaki dan i uvik se trazi krivac ko je kriv ako se nesto desi. JA mogu o skandinavcima reci sve najbolje dok za talijane mogu reci da su od kurca strojari i da su samo glumci. Ja mislim da skandinavci znaju dosta vise od talijana ali opet manje od nas. Ali ima i nasih bedevija. Viruj mi za sve praznike je teska zajebancija i oficiri uzivaju, Sta se tice NCL-a ovo je firma ludilo i takva je ode situacija a ono sta je najvaznije na ROyala ti je veca placa i manji urovor. NA CCL imas kako sekondo 5000 Eura a na RCCL imas 10000 dolara pa i reci di je bolje,

royal

royal

ja sam trenutacno jos uvijek na Royala. I ja ti kao i jos neki mogu reci pa ako ne sve najgore , a ono, jako jako negativno. za tu firmu sam slusao bajke prije no sta sam na nju dosao. a kad sam dosao (i na royala san vec 3 i pol godine), mogu ti rec samo negativno. carnival je 100 godina ispred po svemu. da nemaju taj 1:1 sistem, gangwayi bi bili krcate ljudi i niko ne bi naviga tamo.

ja sam trenutacno jos uvijek na Royala. I ja ti kao i jos neki mogu reci pa ako ne sve najgore , a ono, jako jako negativno. za tu firmu sam slusao bajke prije no sta sam na nju dosao. a kad sam dosao (i na royala san vec 3 i pol godine), mogu ti rec samo negativno. carnival je 100 godina ispred po svemu. da nemaju taj 1:1 sistem, gangwayi bi bili krcate ljudi i niko ne bi naviga tamo.

I JA san bija na Princessa i tamo san uziva sta se tice drustvenog zivota. I to su mogu reci najbolji dani moje navigacije i to san bija na starudiji od broda. Ali ode me dovukla placa i ugovor 1-1 i zato jos uvik mislim da je za obiteljskog covika bolji NCL i RCCL nego CCL.

3ipo godine i jos si tamo, izgleda da ti je tamo stvarno lose!
Ja sam se dosta vritio po putnickim brodovima (i na royala) ali sam se ponovo vratio na tankere jer mi je kao obiteljskom covjeku ipak najvazniji novac

Evo citat nesag forumasa edvina sa jadranbrodovoga foruma:

Je si se uspizdija, a usran si da i adresu neće?? da napi??e?? da ti ne bi neko preotea posal.
Ja ne znan o cemu se tu toliko prica. RCI ,a na njemu san vec 4 godine, je jedna od najvecih pusiona od kompanija. tako nesto u zivotu nisan vidia. kad san dolazio mislio san da je to real madrid u pomorstvu, kad ono ajme. trebali bi postovi i postovi da objasnin zasto. uglavnom ukratko...ako ste neznalica,blefer ,bez iskustva u pomorstvu a dobar za lizanje i ulagivanje onda je RCI vasa kompanija.pozdrav

i jos samo jedno. ovi tip koji se potpisuje sa 1/o nije chief. to da znate vi ostali. 1/o je na RCCL obican oficir gvardije kao terco ili sekondo. al na kargu jos moras nesto i znat. a na RCCL ne moras znat ama bas nista. nisan vidio gore i bleferskije kompanije. neznalice da popiz..??.
ljudi kad se sretnete s tim brodovima na moru oprez...na tim tzv. space brodovima su najveće neznalice. ja se pokusavam izvuc otamo. inace sam safety off. a taj tip sta je 1/o la?že kad kaze da su staff i barba iznad. iznad je jos i safety, a do pred 2 godine bio je tu i klasican ch.off. naravno bleferi koji lizu i zive na slavi filipinskih nostroma koji drze i rade sve zivo
pozdrav.......ko nema bar 5,6 godina carga taj nije pomorac

p.s. no comment

Preseravanja

Preseravanja

Oli si ADMINISTRATORE zaspa, prebacili se sa JADRANBORODA i udri pljucat, aj prekini ova sranja.

opet prepucavanje po forumima;koliko tko ima placu,di je bolje navigat,di valja di nevalja, jos malo svadat cete se ko ima veceg pisu.ljudi moji smatram da je ovaj forum napravljen tako da sluzi nasem druzenju i da jedan dugome pomazemo.Molim sve da stave svoj EGO sa strane i da pisu o stvarima koje su doista bitne, kako kavi su meduljudski odnosi na brodu, kako vas vasa firma tretira,kako vam ide ovancmenat,kakva je engleski potreban na brodovma,s kojim se problemima susrecete(bilo ljudskim,bilo strucnim),kako ste sredili te probleme.

Ispricavam se na vulgarnostima.

SRETAN USKRS SVIMA GDJE GOD BILI.:):)

Upravo ovo sto kaze down22.Ovaj forum sluzi da se izmjene iskustva i da se pomognete medjusobno oko nekih stvari ukoliko ima problema i da se pomogne buducim pomorcima.Place ostavite sastrane jer obicno to izaziva svadju.Svatko misli da je njegov posa bolji itd.

Nisam bio na jadranbrod forumu ali znam da mi svi govore da ovaj forum nesmi bit takav a i nece jer ja necu to dopustit.Ocu da ovo mjesto bude lijepo druzenje pomoraca i razmjena iskustava na uljudnoj razini :)

I sretan uskrs :)

ljudi moji.
uopce nije bitno tko di navigaje, di je teze,di je veca placa,itd...
cinjenica je da cim navigajemo da nam je TESKO, jer smo odvojeni od nasih familija..
ako je netko odabra da bude na putnickom, zasto ne...i to je posal, ka i svaki drugi...bitno je da se taj posal odradjuje na nivou....
a nemojmo ovaj forum pretvorit u blacenje jedni drugih...ajmo se lipo druzit i olaksat vrime dok smo na brodu (ako se koristi sa broda),a i kako kaze admin "podijelit iskustva"..
evo,ja cu prvi...struja..di navigajes..ja sam isto na tankerima..;)
LJUDI, SVIMA ZELIM SRETAN USKRS!!!

Pomorci

Pomorci

Neizmjerno mi je drago da smo vec na prvim "nazovimo svadama" odma svi ustanovili da smo ode dosli da kratimo vrime na brodu ( ako smo tamo) i da dilimo iskustva i razmisljanja. Zelim da u tom tonu nastavimo i da jedan drugom samo pomognemo. Sta se tice Edvina on je dosa ode i s 2 posta koja je stavia napravia je pomutnju. Ali i on ima pravo na svoje misljenje, pa mislim da bi mi drugi koji smo tu cesce tribali pokazati da smo mi ipak gospoda i da nam nije stalo do svade. Zelim vam svima zajedno s vasim obiteljima sritan i blagoslovljen Uskrs te da sta vise zaradimo jer smo zato tu di jesmo. Puno lipih pozdrava iz Miamia. :)

Za struju

A sta se tice place tesko da imas vecu nego staff chief na Royala, jer iman prijatelja koji je kapo na Veli ( znas ko je vela ako si na tankeru) tako da sam upoznat i s placama na tankerima. mada napominjem ja nisam na Royala nego na NCL-a di je kud i kamo bolje sta se tice radne atmosvere a bome i placa. Zivija prijatelju i mirno more ti zelim

Last edited:
sto si se mene uhvatio, gledaj svoja posla te jos jednom procitaj post od jutros namijenjen meni i pogledaj svoj nivo kulture. a ono pocrtano mozes uputiti nekome drugome, da ti ne recen kome.
placu sam ti rekao, pa se ti misli!
i uzivaj na ncl-u, ja cu opet na tankera, i zavrsavam prepucavanje s tobom, imam pametnija posla

sto si se mene uhvatio, gledaj svoja posla te jos jednom procitaj post od jutros namijenjen meni i pogledaj svoj nivo kulture. a ono pocrtano mozes uputiti nekome drugome, da ti ne recen kome.
placu sam ti rekao, pa se ti misli!
i uzivaj na ncl-u, ja cu opet na tankera, i zavrsavam prepucavanje s tobom, imam pametnija posla

ok ok nemojte se odma ljutit.Svako bira svoj put i nek tako bude ;)

ok ok nemojte se odma ljutit.Svako bira svoj put i nek tako bude ;)

O ljudi nahvao i ljudima nazbilj....

Pa dobro Kolege pomorci....izgleda da opet vrijedi ona stara; 1 hrvat = OK, 2 hrvata jos nekako (po mogucnosti da nemaju vele dodirnih tocaka u poslu...jedan u makini drugi na kuverti), vec 3 hrvata = nozevi u ledja.
Pa zar i na forumu mora biti tako.
Lijepo vas je bilo pratiti u pocetku, laganini, lezerne teme, dobra atmosfera (Admin, Dalmos,...) pa uletila i Slovenka (kojoj smo mi ocito simpaticni, a ne zerp i politika) digla atmosferu, zapalila forum... i "uleti" su bili poceli (Jeli tako Slovenka?!), a kad ono krene prepucavanja o placama, kompanijama, poslu... Ma oli je bitno koliko tko ima. Svak je zadovoljan trenutacno s onim sto ima, te nastoji naci sto bolji ugovor i bolju zaradu u dogledno vrijeme.. Zato se iskreno nadam da smo mi tu da pomognemo jedan drugome, sa smjernicamai raznim natuknicama, iformacijama, adresama, imenima osoba, tel... pa i preporukama ako treba za nama znane kompanije.
Koliko tko zna ili nezna, prosudit ce netko kompetentnij...a na kraju i nebitno, bitno je to da navegavati bar danas nikakva filozofija vise nije (pa zar nesusrecemo u nase poslu svakodnevno svakojakih nacija i oscilacije znanja ili neznaja od pojedinca do pojedinca) Danas je ionako nebitno tko koliko zna .... bitno je samo da ima brevet!!!!
A "neko" znaje vezano za poso koji je izabrao ce ionako steci s vremenom (bar da zadovolji mimalne kriterije....a taj minimum je nazalost sve manji i manji). Moram priznat da sve ostale nacije koje sam sreo po strancima su daleko vise kolegijalne nego mi HRVATI.
Zalosno ali istinito....zato vratimo se na pocetak foruma...bar ovdije pokazimo kolegijalnost prema nama pomorcima.:cool:

...i sretan Vam Uskrs svima.:)

Slovenka, sto kazu kolegice???

Razum

Razum

U potpunosti se slazem s Lisom koji je i sam rekao dokad je forum isao normalno. ALi i dalje cemo mi u mirnom i lipom tonu nastaviti a sta se tice struje njemu se vise necu obratiti jer sve sta mu imam reci je to da ISTINA BOLI. a sam si rekao svojim postom da si isao na tanker samo zato sta si obiteljski covik. I procitaj moj post koji je tebi namjenjen pa ces viditi da opet dolazimo na isto a to je ISTINA BOLI. Struja s ovim postom zakopavan "ratnu sikiru" i jos jednom kao i maloprije ti zelim sve uspjesno u zivotu a ne da vridas kao sta si mi napisa u svom zadnjem postu. LJudi krenimo u nesto novije i lipse teme. :confused:

Back