• Raspored Ispita

Poručnićki ispit - termini,materijali,iskustva....

instrukcije za poručnički

instrukcije za poručnički

Instrukcije za poručnički ispit u Splitu (časnik plovidbene stra?že na brodovima preko 500 BT):

priprema za pismene zadaće - navigacija, stabilnost broda
usmena provjera teorijskih sadr?žaja,
individualni rad 1/1
neograničen broj sati

info mob 095892658

Kap.Juraj Palčić, dipl.in?ž.

pozzz

pozzz

A gospodine Jure dal znate mozda tko drzi pripremu za casnicki ispit za strojare, ako znate molim vas da mi odg. jer namjeraan sad15.03. izac polagat casnicki za brodostrojara 750kW i jacim...unaprijed hvala!!!

strojari

strojari

Probaj zvati prof. Topića na broj 0953807642, mislim da ti on mo?že pomoći,

pozdrav

JP

Mo?že li mi netko reči otprilike koje brevete trebam polo?žit prije poručničkog i koliko OTPRILIKE svaki ko??ta, hvala.

NAJJEFTINIJE U HR:
D12-1400+215 (antipiros)
D19-750+195 (antipiros)
D6-800 (diverso)
LJECNICKI-700
GMDSS-3000+630 (jadroplov)
RUKOVANJE SPASILACKOM BRODICOM BEZ BRZE BRODICE- 220 (LK SPLIT):kafa

Last edited:
Instrukcije za poručnički ispit u Splitu (časnik plovidbene stra?že na brodovima preko 500 BT):

priprema za pismene zadaće - navigacija, stabilnost broda
usmena provjera teorijskih sadr?žaja,
individualni rad 1/1
neograničen broj sati

info mob 095892658

Kap.Juraj Palčić, dipl.in?ž.

Evo brojeva i ostalih kojima se mo?že javit za pripreme za poručnički. Samo se raspitajte tko radi solo s tko u grupama..

Kondić 098/500-560
kap. R. Jurić 021/462-153 , 091/527-5490
Batistić 021/532-798
Baljak 091/380-7024, 098/961-8933
Petar 091/762-9762
kap. N. Juri??ić 022/339-656 , 023/381-890 (samo ? I i ZD)
kap. M. Klarin 023/301-541 , 023/317-622 (samo ZD)
kap. Č. Klarin 091/500-4320 (samo ZD)

recitemi ljudi koji su predmeti na poruč..(več mi je muka pisat poručnički)

Pismeno su koliko znam
Astronomska
Stabilitet
Engleski
...dalje

Usmeni?

bio bih zahvalan kad bi mi odgovorili?
pozdrav i sve naj

recitemi ljudi koji su predmeti na poruč..(več mi je muka pisat poručnički)

Pismeno su koliko znam
Astronomska
Stabilitet
Engleski
...dalje

Usmeni?

bio bih zahvalan kad bi mi odgovorili?
pozdrav i sve naj
Pismeni i usmeni:
ter.navigacij
astr. navigacija
stabilitet
engleski

usmeni:
pravo
meterologija
manevriranje brodom
sigurnost na moru

asu zanima me jesi ti otvorio kadetski dnevnik na brodu ako si odradio kadeturu??

pozz

pozz

Pozdrav svima!
Pa recite vi meni ljudi, imate li vi ikog poznatog tko je bio na poručničkom itd, ako ne , Uzmete telefon, nazovete kapetaniju i saznate sve iz prve ruke, jos najbolje da pitate da li ima prepisivanja na pismenom. Malo razmislite prije nego stavite post....
pozz:udriglavom:udriglavom:udriglavom

Pozdrav!!

Za one koji ne znaju,i ja sam jedan od mlađih i početnika u ovom poslu,sad i ja izlazim na poručnićki i nekad se jako raspizdiim kad citam kako stariji pomorci da prostite seru po mlađima,ali sada stvarno moram stat,recimo to tako,na stranu starijih. Ne zelim nikoga vriđat ali me zanima jeli neki sta postavljaju moram rec debilna pitanja uopce iti promisle prije nego sta nesto postave!? jos jednom,ne zelim nikoga vriđat,nije mi to namjera ali nemogu svatit da postavljate ovakva pitanja,recimo sad konkretno u vezi porucnickoga!! imate bezbroj mista di mozete pitat,saznat koji su predmeti,rokovi,zabrane tj.nakon koliko se moze ponovno pristupit ispitu u slucaju da padnete i slicno...prije nego sta san otisa na kadeturu uopce,zna san vise manje sve za porucnicki,neke stvari su se malo promjenile u međuvremenu ali ljudi moji,budite malo aktivni,snalazljivi,raspitujte se ,sigurno imate nekoga koji su polagali prije i slicno,uostalom ja osobno san najvise okruzem pomorcima,sta neznaci da su i ostali ali bar nekoga znate... jos jednom,nije mi namjera nikoga vrijeđat,ovaj forum i je da bi se pomoglo ljudima,pogotovo nama mlađima ali ponekad se stvarno zna pretjerat...

mikimouse,jos jednom sretno i mirno more!!!

??ivili!!!

istina..osim ako ti u kapetaniji radi ?žena koju pita?? kad je ispit za brodicu, i onda ti odg. KAD NAS PUNE!

??ta dalje očekivati od takve osobe?

osobno iskustvo!

kolega sve je to istina,neznam odakle si ali u Splitu su posebna prica,ja sam u Splitu dopizdija onome u kapetaniji jer san svako drugi dan isa u kapetaniju pitat kad je ispit za brodicu,jer mi se prijatelju dogodilo da ga nije zvalo..sve ja to razumin,nagleda san se i ja buadala doli,samo za matrikulu dat napravit san dolazija 2 dana jer od ona 4 h sta bi tribali radit ne rade niti uru vrimena,cast iznimkama...da se razumimo nisan ja mislija konkretno na tebe,vec san duze vrimena ovde na forumu i nije ovo prvi put da se prica o porucnickome... amoj ti je stav sta se tice takvih debila ka sta su u kapetaniji,da nemogu oni davat takve glupe odgovore koliko ja mogu njima dosađivat dok ne dobijem ono sta zelin..pa cemo vidit ko ce prvi popustit,a i lipa ric,malo smijeska ako je zensko itd..jbg kolega i ja bi ih najradije pobija doli kad mi rade takve budale od nas,a oni su radi naas doli,a ne mi radi njih,ali tim pristupom ne postizes nista,agresivnim.. Cak sam uspija ''slomit'' famoznu Vinku jednom prilikom kad je odjebala jednog starijeg kolegu i mene,a ja nakon par min unutra ponovno malo drugacije i stvar rjesena za par minuti..jos se skoro zapricala s menom...
:D

kolega muky23 svaka ti stoji,nebi ni sam bolje napisao,je da su oni u kapetaniji lešinari ali nismo ni mi od šećera :o triba se borit a ne samo kukat

a to brodicom je uvik kod njih u st. kapetaniji posebna prica...
e da..sad i ja malo bolje razumin starije kad se ljute i rigaju vatru na mladje jer ima i medju nama kukolja i lincina kolko god hoćes..

muky23 hvala na lipim zeljama,veliki pozdrav tebi i svima na ovome forumu
:uzdravlje:uzdravlje:uzdravlje

od 25 000 do 30 000kn,sa svim brevetima,opet ovisi ako si iz splita,dubrovnika ili rijeke troskovi su puno manji,smjestaj,hrana,put..bolonjcima ce biti dosta manji jer ne moraju slusat ove osnovne brevete,
sam casnicki je oko 2500kn

jeli cijena ista za bolonjce???

Meni je Palčić predava astronomsku navigaciju u Pomorskoj ??koli i mogu reć da je bija totalno nezainteresiran da ikoga ista nauči nego se trudija bit duhovit, pa smo i mi postali nezainteresirani. Sve ??ta je sa nama radija je bilo povr??no.:confused: Čudi me ??ta daje oglas za repeticije na ovome forumu jer ako su mu repeticije kao i nastava moja preporuka je ZAOBILAZITI GA.:udriglavom

Sla?žen se u potpunosti sa morskon zviri. Meni je dr?ža u Pomorskoj ??koli astronomsku i terestričku navigaciju. Naučija nas malo i ni??ta a da ne govorin koliko san ??oldi potro??ija na repeticije za to proć i u srednjoj i na vi??oj. Svima iz moga tada??njeg razreda navigacija je ajme!:uzdravlje

jeli cijena ista za bolonjce???

ne,za vas je dosta manje..
evo otp. troskova koji bolonjci mogu očekivati okvirno:

časnički:ako budes polagao ispit u svome gradu(znaci izbjegavas troskove putovanja,smjestaja,hrane itd.) mozes proci ok,bez repeticija koje po meni nisu ni potrebne,ako si zavrsio faks a jesi

racunaj oko 3500kn(sam ispit je oko 2500kn+sitniji troskovi,kavice,skupi se toga

ako budes isao na tankere imas i adv. tanker(sad nisam siguran u cijenu ali mislim da je oko 2400 sa ispitom ako me sjecanje sluzi)

matrikula,brodski dnevnik,pun kufer slika za brevete,takse za svaki brevet..+ troskovi na kojih ne racunas a uvjek ih ima..

moja procjena je da u najboljem slucaju mozete proc ispod 10 000kn sto je super barem iz moje perspektive..a to bez problema platis ma kakva ti god plaća kao kadetu bila...tako da i ta bolonja ima nekih prednosti..

Živili mi svi Vi 100 godina,vrime je za poć na brod...:uzdravlje:uzdravlje:uzdravlje
Veliki pozdrav

Sla?žen se u potpunosti sa morskon zviri. Meni je dr?ža u Pomorskoj ??koli astronomsku i terestričku navigaciju. Naučija nas malo i ni??ta a da ne govorin koliko san ??oldi potro??ija na repeticije za to proć i u srednjoj i na vi??oj. Svima iz moga tada??njeg razreda navigacija je ajme!:uzdravlje

Meni je isto predava pa ne kukan... Na porucnickom ne traze vise nego sta Palcic trazi za duju u skoli. A nije lako zainteresirat 30 mulaca za nesto ako nemas adekvatnu opremu ni kabinet. Svakome bi u takvim uvijetima dopizdilo.

Nemojte se uvridit, ali ove izjave su mi malo glupe.
Ko je tija ne??to naučit moga je. Meni je predava i skroz uredno sam naučija astronomsku i pro??a je na poručničkom bez problema. Repeticije nikad nisam uzima.
Kad god sam obja??njava kadetima na brodu ne??to iz astronomske koristile su mi bilje?žnice iz srednje i sve ??ta smo u ??koli radili. Toliko je dobro obja??njeno da su i filipi to mogli svatit. Te stvari uvik ponesem kad idem na brod.

Back