Dobar dan svima,
Pitanje:
1.-da li je netko isao na refreshment porucnickog (koji mi je istekao)?
2.-ako je, koliko okvirno kosta?
3.-koliko okvirno kosta pripremni tecaj (naravno da na kapetaniji gledaju da li si bio na pripremnom tecaju, iako mozes prijaviti samo ispit, ali ga proci neces)?
4.-moze li mi netko nabrojati teme/pitanja/nacin polaganja, odnosno kako se odvijao taj refreshment/ispit?
Hvala svima na vremenu.
Pozz,
ftpmget
ja sam ga polaga sad u 12 misecu.
na oglasnoj ploči u kapetaniji ti stoji gradivo koje ti je vezano za sam ispit. ka ??ta nikome nije pomoglo, tako neće pomoć ni tebi kad tu pročita?? SOLAS ili MARPOL. uglavnom, gradivo ti se svodi na neke izmjene,dopune i promjene zakona, potpisane od predsjednika sabora ili vlade a objavljeni u NN. ja sam zavarija kad sam zagugla i na kraju vidija ??eksovo ime.
dakle, stoji ti naziv poglavlja na koje se pitanje odnosi i br NN u kojem je to izdano. svaki od tih brojeva NN ima?? na netu, samo zaguglaj .
za svako od tih poglavlja ima?? brdo suhoparnih stranica, smje??tenih u pravni okvir, tako da sam ja odma odusta od spremanja istoga, jer sam ima samo par dana do ispita budući sam prijavija u zadnji čas. da mi nije bilo ViP-a, nikad to ne bi obnovija.
ima?? 20 pitanja od kojih svako nudi 3 odgovora pa zaokru?žuje??. naizgled izgleda lako, vjerojatno i je ljudima koji nisu imali prekide od 5 i vi??e godina,ka i mi koji sad obnavljamo al ka?žem ti iz prve ruke da prolaznost i nije ba?? neka.
koliko znam, konzultacije za ispit obnove nitko ne dr?ži jer se ne radi o nikakvim zadacima iz stabiliteta i astronomije već o suhoparnom ??tivu koje se triba nabiflat.
nije mi te cilj bilo ubit u pojam nego samo prikazat stanje onakvim kakvo je. nadam se da će?? pronać neki model kako se dokopat svoga breveta.
puno sriće ti ?želim.
cijena ti je 987.00 kn + 70 kn takse
ovo nisan skroz razumija. vas ste tri imali odgovore??? ili mislis na one grupe pitanja sta ih daju prije ispita
ne imali smo odgovore, razumi??. vrlo jednostavno. dođe?? u čovika 2 dana ranije da ti rije??enja. nauči?? napamet 1)b 2)a,3)c....
taj koji je meni to učinija mi je reka da su ta dvojica starijih njihova kompa i di će ih bacit, dobili su sve na gotovo, ovi ostali su puvali i stenjali, ljudi su se mučili, a trojica su okinila i sad ih čeka par miseci čekanja i nervoze do slijedećeg ispita i opet velika neizvjesnost oko prolaska.
dosad sam i ja bija u ovoj kategoriji ovih ??ta se tresu,al mi se sad sasvim slučajno otvorilo i čoviku sam prezahvalan.
nije ovo nikakav presedan budući na svakom roku u svakoj kapetaniji bude ista priča. neko se trese,uči i padne a neko se samo pojavi i prođe