kadetura

Ja sam bio ass struje na kineskom general cargu. Imao sam struju filipinca klošara koji je samo spavao u electrical store-u. Jbg isao sam po brodu sam, otvarao panele, gledao, citao sheme i manuale. Zadnjih mjesec dana je dosao kinez koji mi je bio voljan sve pokazat ali sam jedva razumio njegov broken english. Nakon toga sam bio sa cro oficirima i imao srecu da naletim na super ekipu. Sve zavisi koliko imas srece,bio to hrvat ili indijac nebitno. Ako nemas srece, uci sam i to je to.

Poslano sa mog VTR-L09 koristeći Tapatalk

Moze biti vraceno ako imas 500 dolara placu i 6 mj niti jedan put ne izades vanka ili nedaj boze kupis sebi steku cigara.

Ukrcaj za kadeta prvi put nema ama bas nikakve veze dali si bija na faksu ili nisi.Tu igra samo srica,poznanstva i nista vise.Ako nemas srice u zivotu dabe ti je 3 fakulteta.

Potpisivan sve!!!!!!
Trazin,saljen,molin,jeben pasu mater kad mi odgovore da ne krcaju kadete ili traze visu. Sta kad se visa zavrsi i doden na brod i vidin da nije to za mene,mogu lajat na misec i ja i ta diploma.
Momci upisuju prekvalifikaciju za nauticare/strojare i ukrcaju se lakse nego onaj sa fakson. Isto tako onaj sa fakson ili ja bez faksa cemo skupa tuc ruzinu na kadeturi. Kako je vrime doslo bez veze/preporuke za krenit na brod si 0.....
Pozdrav Strojaru

Evo još jedan upit u vezi kadeture. Sa srednjom nautičkom pomorskom - kakve su i gdje, šanse za kadeturu. Može li se u kadeturu uračunati rad na malim kruzerima na Jadranu.

Naravno da možeš dio kadeture završiti na Jadranu ali treba ti barem pola godine duge plovidbe. Bez više se može naći kadetura ali znaj da ispred tebe stoji veliki red onih koji imaju višu. A i kasnije nećeš moći napredovati. Prošla su ta vremena kad su pomorci imali srednju školu. Danas u pomorstvu ima u postotku više visokoobrazovanih kadrova nego u informatičkom sektoru

CMA CGM krca trenutno kadete palube stroja i struje pa se možeš javiti i tamo ako nisi već pronašao nešto, sretno

Back