• Skini ovdje https://mega.co.nz/#!i4RBxR6Y!Z9G1ZlwZC3_zIDEqPcfF0fJFhPAsovAHw2kv_HDb32c

Ulazak u Evropsku Zajednicu

ja ne znam ko ti je to napiso, samo da ti kazem da ja nisam mogo obnovit III/2, ni u dbk ni u splitu. izgubio sam ga jer u razdoblju od 98-2004 nisam bio na brodovima preko 3000kw

ja ne znam ko ti je to napiso, samo da ti kazem da ja nisam mogo obnovit III/2, ni u dbk ni u splitu. izgubio sam ga jer u razdoblju od 98-2004 nisam bio na brodovima preko 3000kw

Ja isto mislin da je sve to nula bodova ako se u zadnjih 5 godina nije vr??ila du?žnost 2nd engineera na vi??e od 3000kw barem 12 miseci!A ako brevet već netko nije ni ima ,nije moga biti 2nd,pa ga vi??e ne mo?že ni dobiti!

moj problem je drugaciji, ja sam samo u zadnjih 5 godina bio kapo 3 godine na pogonu preko 3000 kw, trenutno 4200, a ne daju mi da obnovim 2 unlimited

moj problem je drugaciji, ja sam samo u zadnjih 5 godina bio kapo 3 godine na pogonu preko 3000 kw, trenutno 4200, a ne daju mi da obnovim 2 unlimited

Ja san ima problem da san radija ka 2nd na 13000KS sa III/1 pa mi nisu to priznali ka navigaciju ka sekondo kad san radija brevet za C/E < 3000 kw !Ali onda san naiša na jednog razumnoga koji je to prizna jer je reka da nema ovlasti pobiti našu matrikulu,ugovor di je pisalo 2nd,i sea service dije pisalo 2nd!

Last edited:
W morski i Green-go

Ja vas decki nerazumin. Pa jel vi vidite sta je covik meni napisa u mailu.

ima san klasican eeow III/4, i malo se raspita, ustvari Rato iz Jadroplova iz kadrovske mi je pokaza cili pomorski zakonik i u famoznom clanku 114 stoji da strojari koji su se skolovali po staron sistemu i koji do 1999 imaju 2 godine navigacije kao casnici stroja preko 3000kW na pogonu preko 3000 mogu dobit brevet III/2 2nd eng unlimited. Samo niko nece u kapetaniji da rece, u Splitu me je odjebalo, u Dubrovniku nisu...

Dakle kao sta se vidi NIGDI nepise da se triba biti drugi casnik na brodu nego se kaze ako se ima DVI GODINE KAO CASNIK NA BRODU PRIKO 3000KW.

Dakle ne trazi se da se bude 2nd eng ili 3rd eng ili 1st ili chief nego CASNIK i onda imas pravo dobiti brevet. Isto tako Morskipasu navest cu t primjer moga prike koji je bio 2nd engineer na brodima priko 3000KW a ima je brevet za kapa: Dosa je u Sibensku kapetaniju i trazio d aproduzi brevet za kapa a njemu Jumbo kaze da mu NECE produziti jer nije obnasa duznost kapa u zadnjih 5 godina tj godinu u zadnje dvi. Ovaj mu govori pa jesi ti normalan i posaje ga u PM i ode u Zadar i tamo mu normalno produze brevet za kapa no limit na 5 godina.

Sve su to mutne igre koje neznaju ni oni u kapetaniji jer su se tu ucahurili i mislu ako oni odu da ce LK propasti.

Jednom ricu to su ljudske pijavice

Clanak 114.
(1) Pomorci u sluzbi stroja koji su stekli odredjena zvanja po
dosadasnjim propisima, mogu danom stupanja na snagu ovog Pravilnika
steci:1. Brodski mazac, 2.brodski motorist,3 brodski strojovodja i
4. pomorski strojar

4. pomorski strojar - svjedodzbu o osposobljenosti za casnika stroja
odgovornog za strazu u strojarnici na brodovima sa strojem porivne
snage od 750 kW ili jacima, ili svjedodzbu o osposobljenosti za
upravitelja stroja na brodovima sa strojem porivne snage do 3000 kW,
ako ispunjava uvjete iz clanka 30 ovog pravilnika, odnosno svjedodzbu
o osposobljenosti za drugog casnika stroja na brodu porivne snage od
3000 kW ili jacim ako ima najmanje 24 mjeseca plovidbene sluzbe u
svojstvu casnika odgovornog za plovidbenu strazu u strojarnici na
brodu sa strojem porivne snage 3000 kW ili jacim.

Taj Jumbo u Šibenskoj kapetaniji je nemoguć!!
Čovjeće kako je on moga rođaka sa Sea Drill-a izjeba pa to su poezije.Ovaj je puka na mozak i odjeba ih sve i reka da sljedeći put može doći u kapetaniju samo nekog probiti šakom u glavu!!

@Dalmoš

Ako je tako onda bolje ,ali mi je samo sumljivo da se po toj logici čovik sa 24 miseca navigacije ka oficir do 1999 može pojaviti u lučkoj kapetaniji 2009 i dobiti 2nd eng unlimited a da nije vidija broda zadnjih npr. 15-20 godina!
Ali,ako je takvo slovo zakona nema se tu šta komentirati !

Pozdrav

nema druge nego u 12om u kapetaniju i ne izlazit od tamo dok mi ne daju papir. jebote koliko sam samo dobrih brodova propustio zbog seronja

Iz moga iskustva znam da traže za taj brevet da si bio zadnjih 5 godina 1 g kao 2e na snagama motora većim od 3000kw.Ja to nisam imao,jer san dugo bio kapo do 3000kw.Jedina kapetanija koja mi je to priznala je bila u Zadru,tako da sada opet imam taj brevet.Tako da vam preporučujem tu LK,jer su tamo ljudi normalni.

Ne znam za konkretne vaše slučajeve sve detalje, al zakon je takav da se triba imat 1 godina u zadnjih 5 u svojstvu koje brevet propisuje(dakle priko 3000BRT za CO, i priko 3000kw za 2/E) ili u NEPOSREDNOM NIŽEM RANKU. Dakle ako se ima brevet mastera ili kapa, a bilo se najviše prvi, oni moraju produžit brevet za mastera i kapa, a ne filozofirat i lupetat. Ovaj Marenosov slučaj: drago mi je da su ti izašli u susret i obnovili brevet u Zadru, al ako nisi ima ovu 1 godinu u 5 na preko 3000kw, oni su prekršili zakon... Jebi ga. Druga je priča koliko to sve ima veze s realnošću... Dugo je problem na LNG brodovima bia rank gasiste, ljudi su imali sličnih problema(naravno naše zakonodavstvo ne poznaje takav rank, pa su filozofirali...).

Ekipa moja iz svega ovoga sto ste naveli meni su dvije stvari ocite: 1. da ljudi u kapetanijama koji zakone trebaju primjenjivati te zakone ne poznaju, jer kako te u jednoj kapetaniji moze odhebati a u drugoj prihvatiti tvoje argumente; 2. da nasa Vlada, jer se iste stvari desavaju i u drugim tijelima uprave a ne samo u MMPIV, ne provodi edukaciju cinovnika koji te zakone trebaju provoditi u djelo nego to iskljucivo rade kroz kojekakve naputke koje doticni cinovnici/ice opet sprovode u djelo kako im puhne i kako to oni sami protumace.
Dok god budemo imali takvo stanje u tijelima uprave ova drzava ne moze naprijed i mi cemo ostati jbn stranka (sorry za ovo zadnje).

Ekipa moja iz svega ovoga sto ste naveli meni su dvije stvari ocite: 1. da ljudi u kapetanijama koji zakone trebaju primjenjivati te zakone ne poznaju, jer kako te u jednoj kapetaniji moze odhebati a u drugoj prihvatiti tvoje argumente; 2. da nasa Vlada, jer se iste stvari desavaju i u drugim tijelima uprave a ne samo u MMPIV, ne provodi edukaciju cinovnika koji te zakone trebaju provoditi u djelo nego to iskljucivo rade kroz kojekakve naputke koje doticni cinovnici/ice opet sprovode u djelo kako im puhne i kako to oni sami protumace.
Dok god budemo imali takvo stanje u tijelima uprave ova drzava ne moze naprijed i mi cemo ostati jbn stranka (sorry za ovo zadnje).

Ne mora?? se ni najmanje "izvinjavati za ono zadnje",jer dobro "zvoni??"!
Pozdrav!

ovako,mislim da san to vec negdi napisa,vinka u st kapetaniji mi je rekla,a kakva je da je ona zna posal,kad san zadnji put produziva brevet 2e ulimited da mi triba u 5 god godina navigacije u bilo kojem svojstvu,ali u zadnjoj godini moran imat 3 miseca ka prvi na preko 3000,to san je pita jer san bija utisno radi malih brodi i produzija san brevet normalno

@belboy:
Ni sam ne znas koliko si u pravu.
Odi malo na ovi post: "+++ stavit matrikulu da plovi sama +++ ( 1 2)"
Tamo di san napisa kako mi je u kapetaniji finija jedan ca ga poznajem, a ni bija sposoban navigat. A kadeturu i prvo iskustvo, odnavigala mu matrikula. Prvi ugor je izgorija.

Takav nam je kadar po mnogim ofisima, i upravama, a sa takvin kadrom cemo slozno u evropu.

A obziron, da su ministarstva izvrsna vlast, ono "izvrsna" mi uliva poseban strah, kad budu "izvrsavali" do kraja prilagodbu ulaska u EU, pomocu svoje "izvrsne" nesposobnosti, a priko nase skine.

Last edited:
Back