Prijava/odjava sa Kapetanije

Pozdrav ljudi, iman jedno pravno pitanje za vas.. Zanima me dal su kapetanija i porezna povezane, maime odradim ugovor ovjerim ga u kapetaniji uz predocenje karata i kopije ugovora taj dio je ok tako da skupljan staz , sad dal to isto moram prijaviti poreznoj upravi na pocetku godine kad se prijavljuje porez, znamo svi kakva je bila 2020 za pojedince pa gledam da bi izbjega prijavu ovo malo mizerne navigacije na poreznu al opet da mi se tih par miseci upise u madrikulu

Teško je reći u kojemu smislu su povezane, međutim ne prijaviti porez, a imao si zaradu je problem.
Pogotovo ako nisi skupio dane, znači svjesno si varao ne prijavivši.
Doći će ti od kapetanije dani pa bi s toga trebao prijaviti porez i mirno spavati.
Naravno, navigacija će ti biti priznata bez obzira jesi li prijavio.
Ne znam imaš li dane ili ne, ali prijavi i pregrizi.

Kako prijavit iskrcaj u u LK Split
Ono ka izolacija 10 dana i tako to.....

Sent from my iPhone using Tapatalk

Da ne otvaram novu temu pa ću pitati ovdje, dakle odradio sam 7 mjeseci kao kadet i sad bi moje pitanje glasilo jesu li kadeti obvezni plaćati doprionse ili ne? Jer vidim da se spominjalo prijasnjih godina refundiranje doprinosa kadetima, pa mi nije jasno da li se to i dalje plaća pa se dobija refundacija ili kako? Hvala.

Da ne otvaram novu temu pa ću pitati ovdje, dakle odradio sam 7 mjeseci kao kadet i sad bi moje pitanje glasilo jesu li kadeti obvezni plaćati doprionse ili ne? Jer vidim da se spominjalo prijasnjih godina refundiranje doprinosa kadetima, pa mi nije jasno da li se to i dalje plaća pa se dobija refundacija ili kako? Hvala.
Doprinose uplaćuješ bez obzira bio kadet ili ne..

Poslano sa mog VOG-L29 koristeći Tapatalk

Najbolje ti je nazvati poreznu ili kapetaniju da budes siguran.

Ajde da krenemo, da ne radim novi topic, tu cu radije, nadam se da ce netko pomoci jer sam pod stresom.

2015e i 2016e sam plovio 2 ugovora po 6mjeseci na Royalu, imao sam matrikulu, i prijavljivao se na kapetaniju, te placao doprinose, sve uredno.
Nakon drugog ugovora sam odustao od plovidbe radi privatnih razloga, te nisam plovio do 2018-e kada sam se zaposlio na rijecnim kruzerima u europi, te sam imao izuzece od placanja poreza doma jer je kompanija uplacivala iste za mene na Malti. Tamo sam radio do 10mj 2018e i opet prestao ploviti, sve do prvog mjeseca ove godine kada sam nasao posao na oceanskom kruzeru i poceo opet ploviti.

Posto mi je D2 istekao 2020-e, a pomorsku knjizicu sam negdje zagubio, prosle godine sam u SOS Pomorac Rijeka trazio obnovu D2 i novu matrikulu, sto sam i dobio, te sam se ukrcao na brod u 1mj 2022, a iskrcao u 4mj 2022.

Radi strke, iznenadnog ukrcaja a i osobne gluposti i jednostavno receno zaborava, nisam se bio prijavio na kapetaniji niti da idem na brod, niti da se vracam, a sada sam opet na istom brodu na kojeg sam se ukrcao prije mjesec dana i biti cu tu do kraja 10og mjeseca.
Odlazak na brod NISAM prijavio na kapetaniji.

Puno gresaka sa moje strane, a sada i stres da mi nece porezna pokucati na vrata i zatvoriti me dozivotno (i nabiti mi kaznu od pola milijuna kuna - haha malo sale, nadam se), trazim vas savjet i misljenje kako da ispravim ovu situaciju?
Doprinose jos nisam placao ove godine, ali koliko sam shvatio to se moze naknadno platiti putem interneta (ovoga nije bilo kad sam plovio na Royalu?).

Kako da pristupim ispravljanju ove situacije, jer zelim da sve bude crno na bijelo sa nasom drzavom, ne zelim nikakve repove niti gledati preko ramena kada ce me netko doci optuziti da varam drzavu, nadam se da se ovo da ispraviti, pa stoga vas pitam kako da to uradim?

Lijepi pozdrav svima!

Pa jesi pitao u Kapetaniji da ti upisu tj prijave te za prosli ugovor? Koliko znam ne bi trebalo bit problema za prijavu.

Sent from my SM-G996B using Tapatalk

Nisam, jer sam mislio da ce mi raditi probleme, kao da me pitaju zasto se nisam onda javio i tako.

Mislis da ne bi trebalo biti problema?

A doprinose mogu platiti za cijelu godinu odjednom ili? Koliko sam shvatio sada preko interneta mogu to sve?

Ljudi smo, griješimo svi... otiđi do kapetanije s ugovorom, kartama ako imas ili nekim pismom (potvrdom s broda) za taj period i trebaju ti oni to riješiti. Pitaš njih i objasnis šta se dogodilo i rjesi se svaki problem...sretno

A doprinose, mogu platiti odjednom na kraju godine za cijelu godinu?

Zakljucno sa zavrsetkom ugovora u 10mj ove godine cu imati 183 dana plovidbe u 2022, plus dani putovanja na brod/sa broda. Mogu platiti doprinose sve odjednom onda kada dodjem doma npr?

Back