Potreban savjet

Skoricnikola

New member
Dobar dan članovima foruma, ovo pitanje je staro na forumu ali nisam vidio nekih svježijih odgovora od kako je ova situacija sa coronavirusom.

Naime ja sam iz Bosne, na kruzeru sam završio 2 ugovora kao konobar ali sam u međuvremenu shvatio da bih želio graditi karijeru kao makinista jer me to stvarno zanima. Ovdje sam proveo 2 mjeseca skoro svakodnevno u makini po sat vremena i posao i okruženje mi se stvarno sviđa. Sad je sledeći korak odraditi prekvalifikaciju srednje, to sam odlučio da bude u Baru u CG jer mi je najpovoljnija opcija za život.

Sad ono sto me interesuje i oko čega se lomim jeste ako ja ispolažem sve to i uzmem diplomu u martu sledeće godine, kakvi su trenutno uslovi za zaposlenje kao kadet u nekoj kompaniji, koliko bi ta potraga trajala jer cu nakon još 6-7 mjeseci bez posla biti veoma ograničen sredstvima, tačnije koliko je realno to o čemu ja sanjam. Inače imam 22 godine, tako da godine valjda nece predstavljati problem.

Hvala puno unaprijed na odgovoru i mirno more svima! :uzdravlje

Last edited:
Vrati se kao konovar tamo di si bija i kopaj iznutra. Dok se konobari ne vrate na brodove neće ni kadete uzimati

Ako mozes da izguras finansijski zavrsi prekvalifikaciju i kasnije nadji neki posao privremeno dok ne odes na brod da ne bi ostao bez novca. Niko ne zna do kad ce ovo trajati, i kad ces se ukrcati... A novac je uvijek potreban, posebno u ovo vrijeme. Moj neki savjet. Pozdrav iz Bara i dobrodosao :uzdravlje

Pozdrav.
Cekaj da situacija sa koronom prodje, vrati se na kruzer kao konobar i trazi cross training kada ispunis uslove za to.
Ja sam slicno uradio, samo sto sam zavrsio za palubu u Kotoru. Na apliciranje kao kadet direktno zaboravi, najbolje i najlakse resenje je kada budes bio na brodu.
Srecno!

Back