Pitanje!

dado

BSN
Ja sam vlasnik obrta i uredno placam mirovinsko i zdravstveno,kao vlasnik mogu raditi u drugoj firmi i bio sam prosli misec na brod(ugovor mi je misec on/off).Sad kako je na snazi novi zakon o pomorcima interesira me mogu li nekako izbjeci sve ove prijave, odjave i nastavit placat obveze kao i dosad kao da radim doma jer ovo je ajme i neznam vise di ni sta!?.:udriglavom:udriglavom:udriglavom:udriglavom

Moze, ako se ne prijavljujes kapetaniji a ako nitko ne zna da si na brodu (od nadleznih sluzbi)...i da, ako ti novac ide na banku van drzave (ili uzimas kes na ruke)...

Moze, ako se ne prijavljujes kapetaniji a ako nitko ne zna da si na brodu (od nadleznih sluzbi)...i da, ako ti novac ide na banku van drzave (ili uzimas kes na ruke)...

Mislim da ovo bas nije tocno. Obrt ne mora biti aktivan svo vrijeme kroz godinu. Sve se moze urediti uredno tako da je stvar uredna pred drzavom. Ista je stvar sa ljudima koji imaju stanove ili poslovne prostore te ih iznajmljuju.

Bio sam danas u agenciji i pitao sam ih jeli moguce da me ne prijavljuju na kapetaniju ali nista od toga,pa mi je rekla da odem do porezne i s njima vidim sta i kako.Pa cu otic sutra do njih! Javim se da vam kazem sta je bilo,nadam je da je moguce kao sto Seawhisper kaze jer to bi mi olaksalo stvar,placam kad sam na brodu i doma,staz ide kao da radim doma i svima dobro.

Bio sam danas u agenciji i pitao sam ih jeli moguce da me ne prijavljuju na kapetaniju ali nista od toga,pa mi je rekla da odem do porezne i s njima vidim sta i kako.Pa cu otic sutra do njih! Javim se da vam kazem sta je bilo,nadam je da je moguce kao sto Seawhisper kaze jer to bi mi olaksalo stvar,placam kad sam na brodu i doma,staz ide kao da radim doma i svima dobro.

@ Dado

ti se vise nikako nisi javia? Aj napisi sta je bilo i kako je zavrsilo bas me interesira

pozdrav

Back