kire808
skoro struja
Å kola - Nije mjerilo uspijeha već samo jedan papir koji nekome može pomoći prilikom traženja posla. Å to se tiće stranih firmi, niko te ne pita jeli imaÅ¡ viÅ¡u fakultet ili srednju. Bitno im je da li imaÅ¡ brevet koji njima treba, tj da li si u mogućnosti dobit najveća zvanja u pomorstvu. NaÅ¡i agenti na taj način pokuÅ¡avaju razrijedit kandidate koji im Å¡alju upitnike za ukrcaj. Kako oni sami ne mogu odlučiti o ukrcaju a prave se da mogu pa na tu Å¡emu zatvaraju vrata momcima koji traže ukrcaj. LakÅ¡e im je reć nemaÅ¡ fakultet pa te nemogu ukrcat nego reć istinu i reć firma nam neda da krcamo naÅ¡e momke.
Momci budite strpljivi i dalje tražite jer uz sve Å¡to je rečeno gori poviÅ¡e treba uzet i faktor sriće koja je u svemu ovome najvažnija. I joÅ¡ jedna stvar, ukrcajte se di bilo samo da se Å¡porkaje matrikula a kasnije će se tražit neÅ¡to bolje.
Slažem se s tobom da je potreban faktor sreće i da se treba ukrcati bilo gdje,ali da strane firme ne pitaju za viÅ¡u nije istina,kao ni da naÅ¡i agenti tako rjeÅ¡avaju da ne uzimaju naÅ¡e momke. To se najbolje vidi iz mog primjera. Svi se žale da ne mogu naći ukrcaj bez veze,a ja sam u par dana dobio dvije ponude za asistenta struje,i to preko naÅ¡e agencije i direktno na kompaniji. I to nakon par mjeseci potrage. I obje kompanije su me uzele baÅ¡ zato jer sam zavrÅ¡io visoku brodsku elektroniku. Ne kažem da je fakultet mjerilo uspjeha,niti da sam sposobniji od nekog drugog bez tog papira,ali da je dobra osnova za početak karijere i da sam u prednosti pred drugima kod traženja prvog ukrcaja je sigurno!