Zasto bi bio ponovo kadet kad imas 2 ugovora kao terco na kontejnerima?
Ides na vlcc , puno manje manovri nego sa kontejnerom a koji dolar vise u djepu.
Reci mi 1 firmu koja ce ga uzet na tankere za 3rd officera a nije nikad radia na tankerima?
kod mene u Azari uzimaju junior officire se zove pozicija i klijent trazi da imas po ,atrixu 6 miseci na tankwru da bi dosa kod njega za juniora i gradia karijeru.
znam da to nema nikakvog smisla ali po meni je (to govorim vec godinama) pomorstvo kao i nogomet, a evo kako:
za 10 godina ce svaki momak ili sura koji zavrsi skolu za pomorca (paluba,makina,struja) ce na brodu na kojem zavrsi kadeturu gradit put kao i nogometasi ako je igra u obrani tu ce i ostat posli. Ne kaze, da nece bit izuzetaka jer ih uvik ima ali one ne cine pravilo.
buducnost pomo
Reci mi 1 firmu koja ce ga uzet na tankere za 3rd officera a nije nikad radia na tankerima?
Kod mene u Azari uzimaju junior officire (se zove pozicija) i klijent trazi da imas po matrixu 6 miseci na tankeru da bi dosa kod njega za juniora i gradia karijeru.
Znam da to nema nikakvog smisla ali po meni je (to govorim vec godinama) pomorstvo kao i nogomet, a evo kako:
za 10 godina ce svaki momak ili cura koji zavrsi skolu za pomorca (paluba,makina,struja) ce na brodu na kojem zavrsi kadeturu gradit put kao i nogometasi, ako je igra u obrani tu ce i ostat posli. Ne kazem da nece bit izuzetaka jer ih uvik ima ali one ne cine pravilo.
Buducnost pomoraca u Hrvatskoj ce jos vise (ako je moguce) potonit i lagano nestat jer ja gledam to na taj nacin da nasi mladi ljudi nece imat mogucnost upast za kadete/asistente na te bolje placene firme jer mi kao drzava ih nemamo (mislim nemamo brodski firmi) dok ce civilizirane i pametnije zemlje svojim brodskim kompanijama to uvjetovat da moraju uzimat njihove mlade iz skole.
Daj Boze da falim ali cisto sumljam.
Primjera radi dobijes potraznju za strojarom i on trazi da je radia na motoru MAN a na palubi da ofocor mora radit na Kongsbergu itd...
ristelicn moj savjet tebi je da si mlad i da pdlucis sam sta zelis ali ja bi ti savjetova ako zelis navigat dosta godina da se pribacis na tankere jer su vece place posli i buducnost za promjenu firmi je veca