Jeli mogu doći do čina kapetana samo sa srednjom pomorskom školom?

mm245

New member
Dobar dan evo završio sam prošle godine srednju pomorsku školu i razmišljam o fakultetu pa me zanima mogu li doći do čina kapetana samo sa srednjom pomorskom.
Hvala.

Možeš.
Na fakultetu ionako ne naučiš ni k.
U tim godinama 90% mladih je u fazi j****a i zadnja
​​​ pomisao im je nešto naučit.
Ubrzani je težak jer vjerovatno kad ga budeš upisivao već imaš obitelj pa to sve uskladit je dosta teško. Na predavanjima si po cijele dane.

Ps. Meni je jako žao mladih što idu za pomorca danas jer ovo sto je sad na brodu i sto dolazi granici sa bolescu. Stvarno moras biti bolestan da bi sve izdrzao. A da ne govorim da razlika u placi sto zaradis kuci i na brodu se smanjuje.
​​​​

Dobar dan evo završio sam prošle godine srednju pomorsku školu i razmišljam o fakultetu pa me zanima mogu li doći do čina kapetana samo sa srednjom pomorskom.
Hvala.

Mozes, nakon sto skupis 36.mj. iskustva kao casnik. Koliko sam cuja, nakon toga se prijavis na fax na ubrzani "studij" koji se placa 65 000-75 000 kn (ovisno u kojem gradu planiras polagati). Sastoji se od 2 modula koja traju po 3 mj. svaki. Nakon sto to polozis/zavrsis dobijes potvrdu s kojom se mozes prijaviti na kapetanski.
Neka me netko ispravi ako sam u krivu. 🙂
Pozdrav i sritno!

Mozes, nakon sto skupis 36.mj. iskustva kao casnik. Koliko sam cuja, nakon toga se prijavis na fax na ubrzani "studij" koji se placa 65 000-75 000 kn (ovisno u kojem gradu planiras polagati). Sastoji se od 2 modula koja traju po 3 mj. svaki. Nakon sto to polozis/zavrsis dobijes potvrdu s kojom se mozes prijaviti na kapetanski.
Neka me netko ispravi ako sam u krivu. 🙂
Pozdrav i sritno!

Pa posto je to ubrzani studij jeli se dobije ista diploma kao kod obicnog faksa.

Pa posto je to ubrzani studij jeli se dobije ista diploma kao kod obicnog faksa.

Naravno da ne.
Faks je faks, ubrzani tecaj je ubrzani tecaj.

Unazad 10tak g. novitada je da s zavrsenim fakultetom i skolom dobijes i stcw brevete. Sto nije zanemarivo.

Hvala.

Pozdrav mm

Samo sa srednjom mozes biti kapetan, ali na brodu do 3000 BT

neka me neko ispravi ali za taj brevet ti triba 36 miseci navigacije ka oficir.

i onda dolazis na ono sta su ti momci prije pisali…mozes navigat sa srednjom odma sad….pa nakon 36 miseci (ciste navigacije ka oficir) ic na brzu visu ILI mozes sada ic na kadeturu pa vidit sta je brod uopce…dobit dojam :)
i onda ako ti se svidi i AKO SI U MOGUCNOSTI…rjesi taj fakultet prvo

Pozdrav desnicom

​P

Pozdrav mm

Samo sa srednjom mozes biti kapetan, ali na brodu do 3000 BT

neka me neko ispravi ali za taj brevet ti triba 36 miseci navigacije ka oficir.

i onda dolazis na ono sta su ti momci prije pisali…mozes navigat sa srednjom odma sad….pa nakon 36 miseci (ciste navigacije ka oficir) ic na brzu visu ILI mozes sada ic na kadeturu pa vidit sta je brod uopce…dobit dojam :)
i onda ako ti se svidi i AKO SI U MOGUCNOSTI…rjesi taj fakultet prvo

Pozdrav desnicom

​P

Hvala :)

Back