Zanimljivo je da postoji jedna firma gdje ima nasih medjutim ne pise se toliko o njoj.
Firma se zove Hartmann Offshore te je jedno vrijeme nudila najbolje place u ovom sektoru.
Ne znam kakva je situacija danas ali bilo bi zanimljivo procitati informacije iz prve ruke ili neka nasi i dalje sute i skrivaju place.Kada su napravili seriju od 12 AHTS-a ponudili su fenomenalne place za ljude sa iskustvom da bi dobili top kadar.
Tamo negdje 2009-2010 godine nudili su za Mastera oko 8000 Eura permanent, za C/E nesto malo manje, 2nd Engineer i C/O oko 6400 Eura.
Iz svog iskustva mogu reci da na velikoj vecini firmi u Offshore-u mostoji mogucnost pregovaranja i na kraju se sve svodi na to da vrijedis onoliko za koliko se uspijes prodat.
Shark, sve je tako kako si reka, plaće su bile tada mislim najviÅ¡e za AHTS brodove. Ja sam bio tamo od 6-og miseca 2009 do 5 miseca 2011 i u te dvije godine je sve super funcioniralo. Plaća je dolazila do 15-og u misecu za tekući misec.
Ja sam bio na 2-om brodu od njih 12 i bio sam drugi Hrvat tamo od nas nekoliko ali nažalost samo nas je bilo nekoliko jer imaju jebeni office u Poljskoj Gdinji i samo su šibali Poljake.
Plaće su ostale iste za sve one sa iskustvom i čak su i digli par stotina eura ali za nove koji koji dolaze na firmu plaće su sada manje i 20% nego prije ali onda pomalo podižu svaku godinu do maximuma.
Glavna Crewing Manager je Olga Schneider mail
O.Schneider@hartmann-offshore.de a more se slati i na
crewing@hartmann-offshore.de
Å anse za upasti bez iskustva na AHTS i bez DP Advance i DP Maintenance su gotovo ravne nuli ali sa iskustvom joÅ¡ uvik se ima Å¡anse samo treba aplicirati u pravo vrime kada im treba. ProÅ¡le godine u 8 misecu im trebalo i znam da su primili Mastera iz Splita ja mu dao adresu i odmah ga primilo jer im je trebalo. Bio je Master na AHTS i uzeli ga jedan vijaz za C/O da ga testiraju i onda ga slijedeći ugovor vancali za Mastera.
Situacija je i sada dobra koliko imam informacija, plaće su redovne brodi rade i sve Å¡tima a ako je bile neka mala kriza to je zanemarivo ali niÅ¡ta straÅ¡no.
Ja sam otišao od tamo 3 i pol godine i ako je netko tamo neka napiše još neto što ja neznam.
Shark, ima na Hartmanna joÅ¡ kolega koju su bili sa tobom u Africi na TDW-a. Jedan je Bosun iz Splita i jedan je sada 2E iz Poljske Piotr Wolf, mislim da se sićaÅ¡.
Ja sam dao informacije strojaru a i pričao sam sa crtom zarom ali jebiga vrime nas gazi i nemoremo se sititi svih stvari.
Eto zato je ovaj forum da se malo podsjetimo na neke teme ili kompanije.