Hartman offshore

Shark

Marine Engineer
@Picard,

...TDW je sad bog i batina sto se tice placa (ako govorimo o PSV i AHTS)... :(

Zanimljivo je da postoji jedna firma gdje ima nasih medjutim ne pise se toliko o njoj.
Firma se zove Hartmann Offshore te je jedno vrijeme nudila najbolje place u ovom sektoru.
Ne znam kakva je situacija danas ali bilo bi zanimljivo procitati informacije iz prve ruke ili neka nasi i dalje sute i skrivaju place.Kada su napravili seriju od 12 AHTS-a ponudili su fenomenalne place za ljude sa iskustvom da bi dobili top kadar.
Tamo negdje 2009-2010 godine nudili su za Mastera oko 8000 Eura permanent, za C/E nesto malo manje, 2nd Engineer i C/O oko 6400 Eura.

Iz svog iskustva mogu reci da na velikoj vecini firmi u Offshore-u mostoji mogucnost pregovaranja i na kraju se sve svodi na to da vrijedis onoliko za koliko se uspijes prodat.

Je sharku u pravu si ja san komunicira za ahts prije jedno godinu ipo dana..ali san u meduvremenu cuo da su u nekim problemima..inace mislim da je kolega edgene na njima i cini mi se ima negdi di je pisa ko ce to sve pratit

Last edited:
Ja sam trebao ić na Hartmann Offshore,ali su me putevi odnili u drugu rijeku.
Početna za struju je 4500E pa do 5600E perm.,ovisi o iskustvu naravno.
Imaju sve iste AHTS-ove s hmmm ,kako mi je reka njihov manager s malim problemima ...ko će znat istinu dok ne pođeÅ¡ tamo elte :D
Taman su uvatili 5-6 godina da počmu neke stvari rikavat al na brod se ide radit,a ne plandovat bome :p

Ima jedan medu nama koji je na Hartmanna bio neznam dali je jos.On je meni dao neke informacije o njima kad sam treba poci na njihove brodove.Kad procita ovo pripoznat ce se pa ce reci nesto vise o svemu.;)

Zanimljivo je da postoji jedna firma gdje ima nasih medjutim ne pise se toliko o njoj.
Firma se zove Hartmann Offshore te je jedno vrijeme nudila najbolje place u ovom sektoru.
Ne znam kakva je situacija danas ali bilo bi zanimljivo procitati informacije iz prve ruke ili neka nasi i dalje sute i skrivaju place.Kada su napravili seriju od 12 AHTS-a ponudili su fenomenalne place za ljude sa iskustvom da bi dobili top kadar.
Tamo negdje 2009-2010 godine nudili su za Mastera oko 8000 Eura permanent, za C/E nesto malo manje, 2nd Engineer i C/O oko 6400 Eura.

Iz svog iskustva mogu reci da na velikoj vecini firmi u Offshore-u mostoji mogucnost pregovaranja i na kraju se sve svodi na to da vrijedis onoliko za koliko se uspijes prodat.

Shark, sve je tako kako si reka, plaće su bile tada mislim najviÅ¡e za AHTS brodove. Ja sam bio tamo od 6-og miseca 2009 do 5 miseca 2011 i u te dvije godine je sve super funcioniralo. Plaća je dolazila do 15-og u misecu za tekući misec.
Ja sam bio na 2-om brodu od njih 12 i bio sam drugi Hrvat tamo od nas nekoliko ali nažalost samo nas je bilo nekoliko jer imaju jebeni office u Poljskoj Gdinji i samo su šibali Poljake.
Plaće su ostale iste za sve one sa iskustvom i čak su i digli par stotina eura ali za nove koji koji dolaze na firmu plaće su sada manje i 20% nego prije ali onda pomalo podižu svaku godinu do maximuma.

Glavna Crewing Manager je Olga Schneider mail O.Schneider@hartmann-offshore.de a more se slati i na crewing@hartmann-offshore.de
Å anse za upasti bez iskustva na AHTS i bez DP Advance i DP Maintenance su gotovo ravne nuli ali sa iskustvom joÅ¡ uvik se ima Å¡anse samo treba aplicirati u pravo vrime kada im treba. ProÅ¡le godine u 8 misecu im trebalo i znam da su primili Mastera iz Splita ja mu dao adresu i odmah ga primilo jer im je trebalo. Bio je Master na AHTS i uzeli ga jedan vijaz za C/O da ga testiraju i onda ga slijedeći ugovor vancali za Mastera.

Situacija je i sada dobra koliko imam informacija, plaće su redovne brodi rade i sve Å¡tima a ako je bile neka mala kriza to je zanemarivo ali niÅ¡ta straÅ¡no.

Ja sam otišao od tamo 3 i pol godine i ako je netko tamo neka napiše još neto što ja neznam.

Shark, ima na Hartmanna joÅ¡ kolega koju su bili sa tobom u Africi na TDW-a. Jedan je Bosun iz Splita i jedan je sada 2E iz Poljske Piotr Wolf, mislim da se sićaÅ¡.
Ja sam dao informacije strojaru a i pričao sam sa crtom zarom ali jebiga vrime nas gazi i nemoremo se sititi svih stvari.
Eto zato je ovaj forum da se malo podsjetimo na neke teme ili kompanije.

@edigene

Legenda Mile...kako ga se ne bih sjecao...sreo sam ga jednom prilikom u Riu na Aerodromu.
A ona druga nasa pizda, ne zna se vise ni javit...nevjerojatno je kako se ljudi mijenjaju sa pozicijama i godinama...ali to je njegova sramota, ne moja...

Pitor...da znam ga, iako sam radio kratko sa njim...

NA TDW je ekipa bila odlicna, otisao sam prvi sa broda jer je funta jako pala, dok su skori svi presli kasnije na Hartmanna.Imao sam ponudu raditi za njih kao Commissioning Engineer ali sam ih odbio jer mi Frank nije dao Family status za Riva Trigoso project odnosno vecu placu bez Family statusa.Kasnije su mi nudili dva puta posao medjutim nismo se nasli oko love. Danas ne zalim za tim ponudama jer me je put odveo u neke druge vode, medjutim lijepo se prisjetiti tih vremena.Ipak je to drugaciji zivot nego ovdje gdje sam danas.

Je stari moj legenda MIle čovik i po a ona druga naÅ¡a pizda je otiÅ¡ao sa Hartmanna na Saudi Aramco za Vetting Inspectora ali taj ne daje informacije niti se javlja na poruke ipozive ali neka mu bude ima nas i boljih joÅ¡ uvik.
Hartmann je bio zakon u ono vrime a mislim da je i sada među najboljima u toj vrsti brodova.
Je, lipo se prisjetiti tih dana a kako rečeÅ¡ put te odnio u neke druge vode pa neka je i neka ti je dobro.

Dragi naÅ¡ Caspere baÅ¡ mi je drago da ti je plaća veća za Mastera nego na Hartmanna di je 8600 Eura permanent. Znači da je TDW napravio neke nove korake u poslovanju i managementu pa je to jako lipo čuti.
Daj bože da bude joÅ¡ naÅ¡ih ljudi u budućnosti na TDW sa tako dobrim plaćama.

Je stari moj legenda MIle čovik i po a ona druga naÅ¡a pizda je otiÅ¡ao sa Hartmanna na Saudi Aramco za Vetting Inspectora ali taj ne daje informacije niti se javlja na poruke ipozive ali neka mu bude ima nas i boljih joÅ¡ uvik.
Hartmann je bio zakon u ono vrime a mislim da je i sada među najboljima u toj vrsti brodova.
Je, lipo se prisjetiti tih dana a kako rečeÅ¡ put te odnio u neke druge vode pa neka je i neka ti je dobro.

Ha,ha,ha...Zanimljivo misljenje imas edigene...Pitam ja tu nasu pizdu prije par godina kad je uletio na SA daj mi mail da posaljem CV jer smo ono kao bili jako dobri.Kaze on meni da ne zna ni on sam kako je uletio tamo, kako su ga kontaktirali, bla,bla,bla...
Jebe se meni, ja sam vec bio u drillingu na high pay, nego ono malo ispitujem situaciju.Iskreno nije mi bilo ni napeto jer ne bih nikada pristao na ugovor 56-28.Kasnije sam mu opet jednom nabacio,da vidim kako dise, a on meni da bih trebao kao skupit vise iskustva, bla,bla,bla...ha,ha,ha...nisam mogao vjerovati sto govori...prvi brod za oficira mu je bio TDW 2006 god dok sam ja do tada dobro jaja otegnuo po razlicitim brodovima i jebeno iskustvo steknuo.Na TDW sam ga ucio kako se stelaju ventili i otvara separator jer ga je do tada samo cistio kao asistent i motorman...basic of the basic...ha,ha,ha...sa iskustvom ga mogu spremiti u zep i pojesti.
Jos jednom, sve je to njegova sramota...na zalost takva je vecina nasih ljudi.

Last edited:
E moj Shark.. Imade jedan u Dbk slican tome, avanco ima koja godina u 2e na drill shipu, ako se ne varam. Sjedimo i pijemo pice a meni vrag neda mira. I isto krenem s takim pitanjima ko i ti i dobijem slicne odgovore kao i ti. Jedno sam ga po ure drillao al nista. Neda se... Kao da sam ga pitao jel mu se zena *ara u dupe :). Al dobro, sto cemo..

Tako mala, a tako govnasta nacija......cast iznimkamo, ko da ih se pola od cile brojke u zemlji okupilo ode ma forumu :)

Ja mogu razumit celjad kad "igraju diplomatski" kad im uleti junac koji je jucer polozio klasu sa pitanjem "ukraj me na offshore, ocu okrecat milijune" ili kad netko koga ne znaju traze da zaloze svoje ime, iskustvo i ugled na toj firmi za njih... Al kad pitas osnove, tipa kako se uputit i u kojem smijeru, koje brevete i treninge rijesit, kako si ti krenuo i dje prvo molit za poso a ponasaju se kao sto sam opiso u gornjem postu.. E to je banana...

Ne bi tia da me se krivo svati ali 8600 eura permanent za mastera i nije bas svemirska lova.je velika naravno ali ocekiva san da je duplo veca na tizin drilizin,rigovima i statigajaznan.
Znaci kad spominjete 200 ili 700 eura ili dolara na dan mislite samo na brodu.
Ja san nekako zivia u uvjerenju da master/kapo na drillu(tj tamo di je najbolje) ima preko 300 iljada dolara godisnje.
Mozda san samo glupast

Ne bi tia da me se krivo svati ali 8600 eura permanent za mastera i nije bas svemirska lova.je velika naravno ali ocekiva san da je duplo veca na tizin drilizin,rigovima i statigajaznan.
Znaci kad spominjete 200 ili 700 eura ili dolara na dan mislite samo na brodu.
Ja san nekako zivia u uvjerenju da master/kapo na drillu(tj tamo di je najbolje) ima preko 300 iljada dolara godisnje.
Mozda san samo glupast

Ovdje je bilo govora o placi za Mastera na Hartmann Offshore za AHTS brodove.

Caspere tako je nisam bio doma i posli nikako da se sretnemo ponovno.
Ja sam doma 04.12. i biti ću 6 tjedana do 14.01.2015 pa ako si tada doma javi se da se vidimo i popričamo malo, imaćemo dosta toga za reći jedan drugome.

Sanjine moj to ti 100% virujem jer ima ljudi koji sakrivaju svoje pozicije kao zmija nogu pa se skroz promijene kada dobiju posao. Ako si njega pita onda znam da ti nije pomogao a i neće a i neka mu bude sretno mi imamo dobre poslove i bez takovih ljudi.
Ima nas i ovdi na forumu, malo nas je al nas ima.
Ja rečen takovima da se Ronaldo i Messi nemaju Å¡ta brinuti da će im netko uzeti mjesto sve dok ovako igraju tako i mi dok smo dobri i zdravi nema straha.

Pozdrav i uživajte pomagajući, dobro se dobrim vraća.

Imam ponudu za UOS Voyagera pocetkom 4 mjeseca pa me zanima dali ima nekog od nasih tamo?
Poceli su uzimat i nase kadete.

Ima ti u hartmanna dosta nasih ljudi ako se ne varam sto se tice kadeta imaju 2 deck 1 eng i jedan el. kadet a sto se tice druge posade imaju 3 nasa mastera 1 na Uos columbia a za ostale nisam siguran

Ugl da sam ja na tvom mjestu nebi odbio ali nek ti drugi s malo vise iskustva kazu :D

Shark prije sa Siema neka sa Hartmanna ce doc jedan DPO na drilling imaju construction brodove i core sampling! Vama strojarima je to nevazno iskustvo jer ih ima koji su dosli i sa cruisera i sa supplya na drillship..dok.nas sa kuverte ako nisi prosao DSV ili slicno mozes samo sanjat...

Last edited:
Back