Di jos da trazin

splicanin

New member
Pozdrav, di jos mogu iskpoat listu kompanija ovo sa foruma san prosa vec dosta puta i jos par sta san netu nasa, pa ako ih neko jos ima neka posalje. Trazi si za kadeturu od 6 miseca i saljen non stop ali nista nista nista.

Nista ovo, ove tlacin antelefon svakih 15 dana i jos ostale agencije u hrvatksoj, triba nesto novih i svjezih :D ili link neki iako je moguce da san i taj link cili posla vec par puta

to san prosa vec ni ja neznan koliko puta, to jest sve sa foruma i jos drugo sta san ima :/

ponekad nije dovoljno jednom pokucat na vrata, a cak ni triput da pitas mozes uvijek jos jednom pitat... u par mjeseci se stanje mijenja. meni je standardna praksa nakon dolaska s broda poljubit zenu i dijete, otic u kapetaniju dat i njima pojubac i onda sjedi za laptop, obnovi cv i salji svima okolo stalno da si na parapetu.

i zapamti, onaj koji ti je jucer reko necemo te nikad uzet mozda te danas trazi ko ozebo sunce...

ponekad nije dovoljno jednom pokucat na vrata, a cak ni triput da pitas mozes uvijek jos jednom pitat... u par mjeseci se stanje mijenja. meni je standardna praksa nakon dolaska s broda poljubit zenu i dijete, otic u kapetaniju dat i njima pojubac i onda sjedi za laptop, obnovi cv i salji svima okolo stalno da si na parapetu.

i zapamti, onaj koji ti je jucer reko necemo te nikad uzet mozda te danas trazi ko ozebo sunce...

Znan al ja ocito iman srice da nema nista, non stop in kucan na vrata ili zoven, molin i slicno...a ja dite poljubin kad doden u punca jer mi cura tamo zivi a ja u svojih jer nemozemo u podstanare jer ni odi neradin nazalost, a posta san tata ima misec dana i 5 dana

Znan al ja ocito iman srice da nema nista, non stop in kucan na vrata ili zoven, molin i slicno...a ja dite poljubin kad doden u punca jer mi cura tamo zivi a ja u svojih jer nemozemo u podstanare jer ni odi neradin nazalost, a posta san tata ima misec dana i 5 dana

Nije da ti nemas srice nego je trenutno na trzistu stanje takvo da nije lako naci zaposlenje sa iskustvom a kamo li bez njega. Moja formula (ako je nisi vec pokusa primjeniti) posaljes CV pa nakon toga telefonski poziv, nakon tjedan dan direktno u agenciju pitati ima li sto (ne zaboravi tamo di postoji ikakva mogucnost da te ukrcaju govorim o nasim kopanijam agencijama sve jedno, bezbroj puta otidi tako da im postanes dosadan tako ce te upamtiti i ako im nesto iskrsne prvog ce tebe zvati.). Strane kompanije posaljes CV nakon toga telefonski poziv i nakon 300-400 pokusaja mora se otvoriti. Sretno.

mene je uvik zanimalo, ako se mi dalmatinci i hrvati nemoremo tek tako ukrcat, kako se onda krcaju azijci, koji niti govore dobro engleski a ima ih miljun puta viÅ¡e od nas ? uvik gledan ove brodove Å¡ta dođu sa malte u Å ibenik,ka neki mini kruzeri za umirovljenike, uvik posada neka azijska a mi se mučimo da bi se ukrcali

mene je uvik zanimalo, ako se mi dalmatinci i hrvati nemoremo tek tako ukrcat, kako se onda krcaju azijci, koji niti govore dobro engleski a ima ih miljun puta viÅ¡e od nas ? uvik gledan ove brodove Å¡ta dođu sa malte u Å ibenik,ka neki mini kruzeri za umirovljenike, uvik posada neka azijska a mi se mučimo da bi se ukrcali

Razlika je u tome sta oni rade za duplo ako ne i troduplo manje pare nego mi te imaju ugovor 2 ako ne i 4 puta duzi od nas.

Eto to ti je caka jer svi danas idu na jeftiniju radnu snagu...

Razlika je u tome sta oni rade za duplo ako ne i troduplo manje pare nego mi te imaju ugovor 2 ako ne i 4 puta duzi od nas.

Sve ovo stoji,a reci mi kad si upozna filipa koji ne govori eng? Posto san bia puno (cak i previse) sa Indicima iman puno pravo ih smatrat smrdljivon gamadi i pokvarenim govnima,al san iskren pa moran kazat da se radi o jednoj jako,jako inteligentnoj naciji....
A tragedija je sta mladi kinezi sad pricaju eng ka materinji....i onda jos dodaj njihove place na sve ovo.
Jedino braca Burmanci jos malo kaskaju sa eng,al meni su oni najdrazi ka ljudi od ovih navedenih nacija.
Kad je dosa mornar filip a da ne sparla eng,a bogami vidia san puuuuno nase posade koja nezna ni beknit na eng.
e, prije 2 ugovora mazaci su se sprdali sa 1 makinje jer nije zna bas gramatiku,pa je to bila komedija kad bi in dava posa :udriglavom
i btw,kad se usporedi standard oni su bolje placeni pa bar duplo od nas...a i indici i nemaju manje place (bar ne puno manje) a znas sta je 1000 $ u Kandli a sta u Splitu :mad::mad::mad:

Nismo mi skupi pa neka nam govore sta ocu.
Osobno navigan na LPG sa filipima, indijcima, ukrajincima i latvijcima, iman placu ka filipinac. Primjera radi SVIMA placaju doprinose a ja ih placam sam. Netribas biti magistar ekonomije da bi napravija racunicu.
Ali iman doma dvoje dice, zenu i tri kredita pa cinim kuco. Sta se tice njihovog enleskog svima je i dalje isti otkad sam poceja navigati. Ako imaju prikovrimene raditi ce, ali ništa ekstra i dalje ih triba nadzirati jer ce zabusavati prvom prilikom.
Nismo ni mi hrvati Bog zna kakvi. Najgori smo sami sebi, ali smo puno više cijenjeni od njih i ono sta nas odvaja od njih da u kriznim situacijama znamo improvizirati i ostati smireni za razliku od njih koji zablokaju ako im nisi sve servira sta triba raditi.
Moram i izdvojiti od ovih gori i one kojima skidam kapu i koji su sposobni biti itekako dobri casnici ali ih je JAKO mali broj.
Bez ljutnje ljudi ali je to moje iskustvo.

Zato drzim vrabca u ruci i gledam goluba na grani dok ga ne uhvatim, a svima nam Hrvatima zelim bolje ugovore i vece zadovoljstvo odlaska na brod.

To ti je bilo nekad!

Počela su ti nova vremena, ilitiga ono sto je pokojni kapetan Bozic najavio, kako ce trziste traziti vise njiove posade, to ce jednostavno dovesti do toga filipi i europljani rade za iste pare!:udriglavom

Sto ti je najgore njihovoj agenciji placaju firme duplo vise nego li europskoj.

Jedini dio koji jos donekle stoji je da imaju 2-3 mj duze ugovore, i vole ostat cak i godinu dana.

Al daleko sve ovo od realne vrijednosti filipinca/kineza/indijca, a vecina ownera je u zabludi i vidi u njima budućnost!!!:udriglavom

Nismo mi skupi pa neka nam govore sta ocu.
Osobno navigan na LPG sa filipima, indijcima, ukrajincima i latvijcima, iman placu ka filipinac. Primjera radi SVIMA placaju doprinose a ja ih placam sam. Netribas biti magistar ekonomije da bi napravija racunicu.
Ali iman doma dvoje dice, zenu i tri kredita pa cinim kuco. Sta se tice njihovog enleskog svima je i dalje isti otkad sam poceja navigati. Ako imaju prikovrimene raditi ce, ali ništa ekstra i dalje ih triba nadzirati jer ce zabusavati prvom prilikom.
Nismo ni mi hrvati Bog zna kakvi. Najgori smo sami sebi, ali smo puno više cijenjeni od njih i ono sta nas odvaja od njih da u kriznim situacijama znamo improvizirati i ostati smireni za razliku od njih koji zablokaju ako im nisi sve servira sta triba raditi.
Moram i izdvojiti od ovih gori i one kojima skidam kapu i koji su sposobni biti itekako dobri casnici ali ih je JAKO mali broj.

Zato drzim vrabca u ruci i gledam goluba na grani dok ga ne uhvatim, a svima nam Hrvatima zelim bolje ugovore i vece zadovoljstvo odlaska na brod.

Kralju u potpunosti se slaze na tvojin izlaganjen, razlika je jedino sta san na kontenjeru...
---doprinose jedini mi placamo ( za mirovinu koju neznan kolika ce bit, ako uopce i uvejete ispunin!? )
---engleski, je istina pricaju ali nikakvi profesori nisu
---za rad tocno tako "ako imaju prekovremene radit ce" a ti prikovremeni opet in moraju bit normalno maksimim maksimuma, jer normalno da se uvride ako ne dobiju maksimalan broj sati bez obzira sta nisu odradili, a nadziranje je obavezno ajme ako ih ne pratis,a ide do toga da i na posa dolaze kad oce ako nisi tu ili nekoga ne iskrcas, sad opet nije lipo, to je zadnja stvar nekome ucinit ali da te neko pravi idioton zasto dopustiti
a sta se tice kvalitete posla ma tri kvadrata pituravat cili dan i atko u krug
ZNAN SAMO DA SU ZASTICENI DI SAN GOD BIJA NA KONTENJERSKIN FIRMAMA OD STRANE NJEMACA NEDAJ BOZE DA IH SE SAMO KRIVO POGLEDA...
---a za nas hrvata upravo tako NAJGORI SAMI SEBI
---I NORMALNO DA IZUZETAKA IMA MEDJU FILIPINCIMA DA IMA DOBRIH CASNIKA , A ISTO TAKO NASIH IMA BRATE IDIOTA NAD IDIOTIMA...

ETO OVO SAN SE MALO RASPISA MA OD OVIN TEMAMA SE UVIK MOZE PISAT, ALI SAN SAMO MALO NA BRZINU TIJA REC PAR RICI, BEZ UVREDE IKOME A POGOTOVO DALMOSU JER SE OVO ODNOSI I NA NJEGOV KOMENTAR DA SMO MI SKUPI...
MORAN REC SAMO DA ZADNJIH PAR GODINA NEAMAN VECU PLACU OD FILIPA I DRUGIH NACIJA ISTOCNO EVROPSKIH
PLACA NAN JE ISTA!
A KAD SAMO VIDIN STA JA MOGU ZA TU SVOJU PLACU DOMA KA DOJDENA ZA RAZLIKU FILIPINCA , UKRAINCA , RUSA , BUGARA I SVIH OSTALI DA INA NE NABRAJAN, NEZENAN ZAMISLIN SE PA PITAN ZASTI TO JA NAVIGAN nisan zavidan ni ljubomoran na nikoga neka ljudi imaju, ali daj i meni koju kunicu vise hehehehehe
MA ETO NA KRAJU MORAN REC DA JE TESKO I SVE GENERALIZIRAT JEDINO MI ETO TO ZAPELO ZA OKO DA SMO MI SKUPI...
...I NORMALNO MA ZELIN VAN SVIMA BRZ UKRCAJ ZA ONE KOJI GA NEMAJU I PRISTOJNU FIRMU , ZDARVLJE I ZADOVOLJSTVO...

Pozdrav svima koji sudjeluju u raspravi prije svega

Ma gledajte ovo sam napisao ponukan jednom firmom (iz zemlje skandinavske) s kojom sam nedavno pregovarao o ukrcaju nize posade na njihove brodove. Nakon sta su zatrazili od nas i jos nekih agencija izvan hrvatske da im posaljemo wage scale dobili smo sljedeci odgovor. Hrvatska posada je preskupa za nase brodove.

Primjera radi placa za mornara koju smo im mi poslali uz ugovor 2-2 mjeseca kako su trazili je bila 100-150$ dnevno (placa samo na brodu) zavisi o iskustvu i senioritiu pomorca na toj firmi s godinama rada.(dakle 100$ pocetna a 150 nakon par godina rada na firmi) Na sta su isti odgovorili da su im filipinci 50-75 dolara dnevno (samo na brodu placeni) i da su nasi ljudi preskupi. (ponavljam za pozicije se trazi iskusni kadar mornara a ne ljudi koji idu prvi put na brod)

Sta se tice zasttite njihove i njihovog sindikata tu smo sami krivi jer vec godinama se zalimo a stolujem nam ista grupa ljudi na vodecim pozicijama i ''bore'' se za nasa prava putovanjima po sastancima u cilom svitu. Ali to je vec davno prozvakana prica koju vise nebi nikad htio dovesti u doticaj sa svojim imenom.

Naravno da nitko nebi bio sritniji da se moze nase ljude ukrcat na brod ali problem je da smo im ponudili ponavljam da mozemo naci iskusne pomorce koji bi radili za 50 dolara dnevno sta je 1500$ misecno i ako to podilis s 2 dobivas 750$ misecno, sta je 4200kn okvirno i od toga oduzmes davanja drzavi dodemo do racunice da je to placa manja nego da radis na kasi u Todorica.

Eto to je kako ja vidim situaciju

Lip pozz

U potpunosti se slazen sa Dalmoson.... Navigat za 4200 kn (i onda oduzmi doprinose) normalno da je bolje bit malovan na bausteli i svaku vecer grijat zeni guzicu.... A Mumbai je proglasen jednin od najjeftinih gradova (zapravo cila indija) a filipi ti uvik kazu da placaju kucnu pomocnicu po 100-150 $....Meni se nostroma na zadnjen brodu hvali da mu sin ima ludilo posa a placa 300 $...
Mada su i oni postali kurve....

Neznan di kolege iz gornje rasprave navigaju,ja jos ovdi di san iman puno bolju love ud filipa (vise nego duplo vise) a i nama se placaju ovi doprinosi..... Al ako cemo o standardu drzave,onda svi oni imaju puuuuuno bolju plateznu moc od mene. Nije da ja petan roge Bogu ili da zelin kruva povr pogace.... nedaj Boze boljega.

A o njihovin kvalitetima...ja san uglavnom vise nego zadovoljan.Ovo je jedna jaka firma i daje in super place pa dosta i traze od njih. Ovi svi su eng cista 10,a i znanje je ludilo. To dosta ovisi o standardu firme,a ovaj je visok.
Kad sve zbrojis,ja bi isto da san neki ekonom u uredu - izabra njih....
Nazalost,to su cinjenice....

Last edited:
a posta san tata ima misec dana i 5 dana

cestitam prijatelju, ja na badnji dan 2013 :)

to su ti od grand circle cruise line-a brodovi ( ako mislis na one male plave, athena, arethusa i artemis - sto su u splitu radjeni) - oni ti voze tu starcad i hokejase... ali koliko se sjecam, tj znam tamo su ti nasi casnici i ima nesto egipcana isto tako... posada su filipi.

a oni se krcaju jer imaju sindikate koji se tuku za njih i drze se jedni drugih ko pingvini usred zime na antartici... pitaj doti jednog filipa jesu li oni good seamen pa ces vidit sta ce ti rec, odma se ko kokotic napuse. isto tako i indijci i srilankanci i rusi i svi ostali... a pitaj nase onda :) mene je lik od 60 godina iz drnisa na jednoj pijanci brodskoj napo da smo mi dubrovcani ukrali splitu dolinu neretve :udriglavom ... ja mlad i zelen mislio zajebava se i jos mu recem jes i necemo je vratit... bolje da sam bio pametan pa suto. sreca kapo iz splita bio normalan pa ga umirio i reko mu da ne sere. sutra se meni taj stari covjek lijepo isprico i sve to i kad sam iso ca sa broda ja sam se njemu uredno javio i izljubili se ko da nista nije bilo, ali jebo ti to... zamalo meni ponti na glavi, a u neretvi ni kafu ne popijem...

kako je reko @Baco mi smo najgori sami sebi, ali nas cijene jer za razliku od ovih ne gubimo glavu kad je pizdarija i znamo improvizirat kad drugi blokaju i to je ziva istina.
a to da smo skuplji neznam... ovdje smo imali iste pare i mi i srilankanci pa eto valjda nije tako... mozda na ovim dobrim firmama...

iman puno pravo ih smatrat smrdljivon gamadi i pokvarenim govnima,al san iskren pa moran kazat da se radi o jednoj jako,jako inteligentnoj naciji....
A tragedija je sta mladi kinezi sad pricaju eng ka materinji....i onda jos dodaj njihove place na sve ovo.
Jedino braca Burmanci jos malo kaskaju sa eng,al meni su oni najdrazi ka ljudi od ovih navedenih nacija.
Kad je dosa mornar filip a da ne sparla eng,a bogami vidia san puuuuno nase posade koja nezna ni beknit na eng.
e, prije 2 ugovora mazaci su se sprdali sa 1 makinje jer nije zna bas gramatiku,pa je to bila komedija kad bi in dava posa :udriglavom
i btw,kad se usporedi standard oni su bolje placeni pa bar duplo od nas...a i indici i nemaju manje place (bar ne puno manje) a znas sta je 1000 $ u Kandli a sta u Splitu :mad::mad::mad:

da smradovi... malo je rec. ali nisu glupi, ne... to dosta nasih fali sto tako misli pa popuse jer su ovi crni kurvini sinovi, ucinit ce ti ono sto mi smatramo da je ispod casti i pederski. idu barbu slikat kad se napije, pisu pisma, snimaju ljude sta pricaju... svasta se od njih da dozivit sto ne vjerujes. a jesi li mu do prst ode ruka do lakta

ajde bogati, lika iz colomba sam doso zamjenit na brod i potrefilo se na kraju ugovora da on mene mjenja... i lik mi cijeli sretan pokaziva sliku sto je uspio ucinit za tih pet mjeseci sto je bio doma... kucu na dva kata napravio i jos kad mi je reko s koliko para (dva ugovora) zamalo nisam u nesvjest pao. da razlika u standardu... a ja jedva odje stan uspio navuc i to cu ga na kraju otplatit jedino tako da bubreg prodam.

potpis

Back